Guus Til met hattrick belangrijk voor Feyenoord tegen FC Drita

Feyenoord heeft de volgende ronde van de Conference League weten te bereiken. Guus Til was de grote man aan de kant van de Rotterdammers. De middenvelder scoorde drie keer in de moeizaam gewonnen wedstrijd tegen FC Drita.

Feyenoord begon goed aan de eerste helft met een grote kans voor Orkun Kökcü na twee minuten spelen. De middenvelder kreeg de bal vanaf de rechterkant. Zijn inzet raakte uiteindelijk de bovenkant van de lat. Vijf minuten later kopte Guus Til raak uit een hoekschopvariant. De middenvelder scoorde hiermee zijn eerste doelpunt in De Kuip voor de Rotterdammers.

Wat de ploeg van Arne Slot daarna liet zien was werkelijk waar gênant te noemen. Feyenoord werd al gewaarschuwd door een schot dat rakelings voorlangs het doel van Justin Bijlow ging. Na het doelpunt van Til was het al snel gelijk door Marko Simonovski. Bij de 1-2 van FC Drita zag Leroy Fer er wederom niet goed uit. De verdediger probeerde een hoge bal weg te werken, maar raakte de bal niet goed. Astrit Fazliu kwam oog in oog te staan met Justin Bijlow die helaas net te laat bij de bal was.

Slot wisselde niet in de rust en dus bleef ook Fer in de ploeg. Feyenoord begon direct met hoog druk zetten aan de tweede helft. Bryan Linssen kreeg al snel de eerste kans. De spits had echter te veel tijd nodig om uit te halen. Het begin was stormachtig van de kant van Feyenoord en was via Fer uit een hoekschop dichtbij de gelijkmaker. De opdracht voor FC Drita na rust was duidelijk. Tijdrekken, de boel proberen te ontregelen en loeren op de counter. Dat leverde veel frustraties op bij de Rotterdammers waardoor Sinisterra en Jahanbakhsh al vroeg geel kregen.

Jahanbakhsh begon direct in de basis. De aanvaller heeft het een uur weten vol te houden. Bozenik kwam als vervanger het veld in. Niet veel later was het wederom Til die wist te scoren met een kopbal. De Kuip begon er daarna weer helemaal in te geloven en met de steun van het publiek ging Feyenoord op jacht naar de voorsprong. Het was alleen FC Drita dat daarna de beste kansen kreeg. De bezoekers konden twee keer alleen op Bijlow af. De doelman zag een inzet net naast gaan. Bij de tweede grote mogelijkheid wist Bijlow Feyenoord te redden.

Vlak voor tijd was het wederom Guus Til die trefzeker was voor Feyenoord. De middenvelder maakte zijn derde doelpunt van de avond en voorkomt daarmee een vroege aftocht in Europa. Volgende week donderdag wacht de eerste wedstrijd tegen FC Luzern.