Gullit: ''Ik ben blij dat er weer interesse is voor Nederlandse trainers''

Gullit: ''Ik ben blij dat er weer interesse is voor Nederlandse trainers''

Ruud Gullit geniet momenteel enorm van Feyenoord. De oud-voetballer is dan ook lovend over trainer Arne Slot en noemt het een logisch gevolg dat zijn naam in verband wordt gebracht met buitenlandse clubs. Gullit hoopt zelf dat Slot nog minimaal één seizoen in Rotterdam blijft.

"Het is wel knap wat hij gedaan heeft, hè. Het voetbal dat hij speelt, daar hebben we het al vaak over gehad", vertelt Gullit in gesprek met Ziggo Sport. "Je ziet heel veel ploegen de bal gewoon rondspelen, maar Slot wil pressing spelen. Iedere ploeg die wat presteert, moet dat kunnen. Dat is waar hij op hamert. Dat kan Pep Guardiola en het Liverpool uit de goede tijd deed het ook. Wat mij opviel was die tweede helft bij Ajax. Wat een verschil in spel tussen beide ploegen, hè. Dat eist Slot."

Tottenham Hotspur wordt in de wandelgangen genoemd als club die zich wel eens kan gaan melden bij Feyenoord voor Slot. "Ik ben blij dat er weer interesse is voor Nederlandse trainers. Het is een tijdje anders geweest. Dan gingen ze voor een Portugees of Duitser. Ik zou Arne geen advies geven, hij moet zijn gevoel volgen. Advies gaf Louis van Gaal ook aan Ten Hag. Niet doen, zei hij. Maar je ziet wel wat daar nu gebeurt."

Toch gaat Gullit in op de geruchten rondom Spurs. "Harry Kane is het grote probleem daar. Veel trainers durven het bij Tottenham niet aan. En Kane heeft nog niets gewonnen daar. Als hij wat wil winnen, moet hij weg. Dan stap je in met het risico dat de beste speler weg is." Gullit ziet genoeg redenen voor Slot om bij Feyenoord te blijven. "Hij gaat ook Champions League spelen met Feyenoord, lijkt het. Ik hoop dat hij blijft."

Reactie Slot
Slot werd vrijdagmiddag op de persconferentie gevraagd of hij bezig is met zijn toekomst. "Ik ben bezig de jongens zo goed mogelijk voor te bereiden op Sparta. Op het moment dat er een club echt actueel voor je zou worden, waar je ook nog eens interesse in hebt, dan zou je daar op een onbewaakt ogenblik eens even over na kunnen denken. Maar dat zou nooit afleiden van het werk wat ik hier te doen heb bij Feyenoord. Dus ik zal mijn volledige focus hebben op hoe wij Sparta moeten bespelen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties