"Groot compliment voor Wålemark, maar ook voor de club"

Patrik Wålemark is een van de Feyenoorders die zich eind deze maand mag melden bij zijn nationale ploeg. Voor het eerst maakt de twintigjarige aanvaller deel uit van de Zweedse selectie. Trainer Arne Slot kreeg het nieuws tijdens zijn persconferentie voor het eerst te horen en reageerde verheugd.

De oproep kwam ter sprake toen Slot de ontwikkeling van Wålemark besprak. "Ik vind dat hij qua intensiteit een flinke stap gemaakt heeft", zei hij over de Zweed. "Wel is dat nog steeds vooral aan de bal, en vind ik dat hij zonder bal meer zou kunnen en moeten brengen in het ondersteunen van zijn rechtsback. Maar hij heeft in ieder geval de stap gemaakt dat hij echt competitief is aan de andere spelers."

Dat geldt dus kennelijk ook voor de andere aanvallers bij Zweden. Wålemark ontving zijn oproep kort voor de persconferentie en Slot kreeg het nieuws daar pas te horen. "Dat is heel mooi nieuws voor hem, maar zeker ook voor Feyenoord", was zijn eerste reactie. "We hebben vorig seizoen de stap gemaakt om van 1, 2 of 3 internationals, naar 10, 11, 12 te gaan. Dat er ook nu weer jongens international worden nádat ze bij ons zijn gekomen, is een heel groot compliment voor henzelf, maar ook heel mooi voor ons als club."

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties