Gouka: ''De mindset bij Feyenoord is veranderd''

Gouka: ''De mindset bij Feyenoord is veranderd''

Feyenoord heeft in de organisatie grote stappen gezet als het gaat om topsportmentaliteit. De Rotterdamse club doet er alles aan om het maximale uit de spelersgroep te halen. Vooral op fysiek vlak werpt dat zijn vruchten af.

"De fitheid van Feyenoord valt op en daar zit een heel verhaal achter," vertelt journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad. Feyenoord grijpt alles aan om de spelers dagelijks te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. "Ze hebben een soort herstelcup waarin ze uitdagingen met elkaar aangaan. Het klinkt een beetje als iets van de basisschool, maar ze hebben een herstelprogramma waarin ze elkaar kunnen uitdagen, zowel als team als individueel."

"Er zijn allerlei uitdagingen waarbij punten verdiend kunnen worden, zoals het zitten in een ijsbad gedurende een maand om punten te scoren. Bij Feyenoord hebben ze echt grote stappen gezet op het gebied van fitheid en er is een topsportmentaliteit ontstaan. Natuurlijk word je geen kampioen als je een keer 's ochtends in een ijsbad zit, maar alles bij elkaar heeft Feyenoord grote stappen gezet en hebben de spelers elkaar gemotiveerd om steeds verder te komen."

Feyenoord wordt het hele seizoen al geprezen vanwege de fitheid en dat is de ploeg van trainer Arne Slot niet zomaar overkomen. "Ze speelden op donderdag een zware wedstrijd en waren op zondag vaak de sterkste in de Eredivisie, zowel fysiek als mentaal. We hebben geen krampgevallen gezien en de bekerfinale was daarom ontluisterend om te zien omdat de spelers uitgeput waren, terwijl het niet eens de allerzwaarste wedstrijd was. Bij Feyenoord is dat heel anders."

Gouka heeft in het verleden vaak genoeg gezien dat de spelers van Feyenoord de kantjes eraf liepen. Zo was het normaal om junkfood te eten en frisdrank te bestellen. "De spelers doen dat nu niet meer. Ze rijden niet meer langs de McDonald's om snel even een milkshake te halen. De mindset is veranderd en dat heeft geleid tot hun topfitheid. De koks komen uit het Manhattan Hotel en weten hoe ze een gezonde maaltijd moeten bereiden. Als je ziet dat al je ploeggenoten daarmee bezig zijn en je komt uit Mexico of Brazilië en je ziet dat het niet normaal is om junkfood te nemen, dan ga je elkaar motiveren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties