Gouka: "Dat betekent niet dat je ook een Feyenoorder bent"

Gouka: "Dat betekent niet dat je ook een Feyenoorder bent"

Aanstaande zondag neemt Feyenoord het in de kampioenswedstrijd op tegen Go Ahead Eagles. In de AD Voetbal podcast blikt Mikos Gouka vooruit op het aanstaande kampioenschap. De vraag komt ook of Arne Slot bij de invloedrijkste Feyenoorders aller tijden hoort.

''Arne Slot is natuurlijk bezig met iets dat hem onsterfelijk maakt'', opent Gouka in de podcast. "Maar een Feyenoorder is iets anders dan een trainer die twee jaar goed presteert. Stel je voor dat hij nog een seizoen blijft, dan is hij drie jaar trainer van Feyenoord geweest en heeft die het geweldig gedaan, maar dat betekent niet dat je ook een Feyenoorder bent. Een Feyenoorder is Ben Wijnstekers, Peter Houtman, Wim Jansen, dat was Coen Moulijn en dat is Willem van Hanegem."

Gouka vervolgt zijn verhaal met een voorbeeld over Dirk Kuyt. "Hij heeft Feyenoord kampioen gemaakt, heeft bij Feyenoord gespeeld en is teruggekeerd op een leeftijd dat hij nog wat kon betekenen voor de club. Maar zes jaar later is er van dat heilige toch wel een gedeelte af. Het is niet om Kuyt in een negatief daglicht te zetten, maar je ziet wel dat het een beetje wegebt. Bij de echte Feyenoorders is dat nooit weggeweest."

Kampioenskoorts
Waar de kampioenskoorts in 2017 bij Het Legioen immens was, voelt dat nu volgens Gouka wel echt anders. ''Die koorts is er eigenlijk niet, want de voorsprong is zo verschrikkelijk groot dat als ze met een blinddoek spelen in één van die wedstrijden, dat ze ook nog wel kans maken om kampioen te worden. Ze gaan natuurlijk altijd één van die drie wedstrijden winnen.''

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties