Gouka adviseert: "Maak Slot de best betaalde Feyenoord-trainer ooit"

Gouka adviseert: "Maak Slot de best betaalde Feyenoord-trainer ooit"

Nu Feyenoord voor het tweede seizoen op rij uitstekend presteert onder Arne Slot, wordt er steeds meer gespeculeerd over een volgende stap van de trainer. Ook clubwatcher Mikos Gouka hoort de geluiden over interesse uit de Premier League, maar hij ziet ook een andere optie. Volgens hem moet Feyenoord alles op alles zetten om Slot de komende jaren voor Feyenoord te behouden.

"Je weet dat ze hem hier en daar in de gaten houden", begon hij in de AD Voetbal Podcast over de belangstelling voor Slot. "Maar het is ook zo - Slot zei het vrijdag nog - dat er geen enkele aanleiding is om aan te nemen dat hij volgend seizoen niet meer bij Feyenoord zit. De Nederlandse competitie is maar de Nederlandse competitie. De Conference League is ook niet supergroot in Europa, maar valt misschien wel op."

"En dan zie je een paar uitslagen in Europa - 7-1, 6-0 (tegen Shakhtar Donetsk en Sturm Graz, red.) - waarbij technisch directeuren hier en daar zullen denken: die moeten we in de gaten houden. Ik denk niet dat hij al op allerlei lijstjes staat, maar ze zullen hem hier en daar wel in de gaten houden. En er zal vast een club aankloppen, zoals met Leeds United al is gebeurd."

Langer vastleggen
Gouka stelt dan ook dat het wachten is tot er een club als Leeds doorpakt, al kan Feyenoord zelf ook actie ondernemen. "Hij verdient best een goed salaris, maar het is ook niet zo dat hij nooit meer ergens anders hoeft te tekenen omdat hij voor de rest van zijn leven binnen is. Waarom zou Feyenoord niet zeggen: we stappen af van wat we normaal aan trainers betalen, gaan echt een categorie hoger zitten en zorgen dat deze trainer blijft?"

Als voorbeeld noemt hij Diego Simeone bij Atlético Madrid, die al sinds 2011 aan het roer staat. "Die hebben ooit gedacht: het succes van Atlético hangt aan Simeone en niet aan de spelers. We leggen de trainer langer vast en daaromheen bouwen we voortdurend een selectie waarmee we succes kunnen boeken. Dat zou je als Feyenoord ook kunnen doen."

Verdubbelen, of misschien wel meer
Financieel denkt Gouka dat dat geen probleem zou zijn. "Het is niet zo dat als Feyenoord zijn salaris verdubbelt, of misschien wel meer, dat ze gelijk aan de geeuwhonger zitten. Ik zit niet bij Feyenoord aan tafel en ben niet bij de directie, maar waarom zou je dit niet een keer doen? Als je zo tevreden bent over een trainer, zeg je: 'We willen dat je nog twee jaar bij Feyenoord blijft. Daar staat dit salaris tegenover, je wordt de best betaalde trainer ooit van Feyenoord, maar dan willen we ook geen gezeur hebben als Spurs op de stoep staat, want de komende twee jaar ben je van ons.'"

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties