Szymański: ''Goed dat we onze mentaliteit hebben getoond''

Szymański: ''Goed dat we onze mentaliteit hebben getoond''

Feyenoord liet in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles uitzonderlijk veel verschillende gezichten zien: stroperig en slordig voetbal afgewisseld met, grotendeels, controle over de wedstrijd en over 90 minuten gezien ook best vaak voetbaltechnische hoogstandjes. Het doelpunt van Sebastian Szymański spande wat dat laatste betreft wel de kroon.

Was het schot iets dat hij al bedacht had? "Natuurlijk niet, dit was een snelle beslissing. Ik ben blij dat dit de 2-4 was, want de tegenstander begon lange ballen te spelen en dus was dit doelpunt erg belangrijk. Natuurlijk was ik heel blij, het was een goed schot en ik hoop het de volgende wedstrijd weer te doen." Szymański heeft een eigen manier van het vieren van een doelpunt. "Ik sprak met een vriend uit Polen en we besloten om op steeds dezelfde manier onze doelpunten te vieren, het was een ingeving", aldus een lachende Szymański voor de camera van RTV Rijnmond.

De wedstrijd
De Pool vond de wedstrijd zwaar. "Het is goed dat we na die twee tegendoelpunten op dezelfde manier bleven voetballen: we zetten druk, we speelden op onze manier en dat was erg goed. We scoorden zelf ook twee keer voor de rust, dus dat gaf ons ook meer vertrouwen voor de tweede helft. Het is goed dat we onze mentaliteit hebben getoond in deze wedstrijd."

Populariteit
Heeft Szymański eigenlijk wel door hoe goed hij erop staat bij Het Legioen? "Ik weet dat niet. Ik doe mijn best en als de supporters blij zijn, dan ben ik dat ook. Natuurlijk ga ik alles geven voor deze club, de supporters en het team." De middenvelder vindt wel dat hij daar nog stappen in moet maken. "Natuurlijk moet ik bepaalde elementen nog verbeteren, maar het is allemaal al beter dan de eerste twee wedstrijden."

"We kennen elkaar nu beter. We hebben veel nieuwe spelers, dus we moesten leren hoe iedereen speelt. We luisteren steeds meer naar elkaar en het zal per wedstrijd beter gaan." Szymański geeft tot slot ook aan dat hij zelf ook niet weet of hij fit genoeg is voor de twee wedstrijden per week die nu voor de deur staan. "Ik hoop het, we zullen zien."

Lees meer over
Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties