'Gio' duidelijk over Feyenoord: ''Mijn ambitie ligt niet in Nederland''

'Gio' duidelijk over Feyenoord: ''Mijn ambitie ligt niet in Nederland''

Giovanni van Bronckhorst is open over zijn toekomst als trainer. De oud-Feyenoorder heeft momenteel niet de ambitie om weer voor de Rotterdamse club aan de slag te gaan en daarmee de opvolger van trainer Arne Slot te worden.

"Ik heb heel vaak contact met Feyenoord, maar niet op de manier dat ik in beeld ben als trainer. Ze weten wat mijn ambities zijn'', vertelt Van Bronckhorst in het praatprogramma Rondo. ''Ik heb afgelopen jaar vaak met Dennis gesproken. Mijn ambitie ligt niet in Nederland als coach.''

''Ik heb vanaf 2011 acht jaar in Nederland gecoacht. Vier jaar als assistent en vier jaar als trainer. Ik heb bij Feyenoord een geweldige periode gehad en alles gewonnen wat er te winnen valt in Nederland. Voor mij om dat opnieuw te doen is niet mijn ambitie. Het boek gesloten? Ik zeg nooit nooit, maar op dit moment is Feyenoord niet aan de orde."

Van Bronckhorst heeft na zijn ontslag bij Rangers FC de tijd genomen om een nieuwe club te vinden. De 49-jarige Rotterdammer is momenteel concreet in gesprek met een buitenlandse club. "Ik ben altijd wel kieskeurig geweest. Het is nu het moment dat er interesse komt en dat je met clubs praat. Alleen het is afwachten of het doorgaat. Trainer worden is tegenwoordig een ander proces. Ik ben blij hoe mijn leven er nu uitziet, maar trainer zijn van een club is geweldig."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties