Gimenez wint van ploeggenoot López in oefeninterland

Santiago Gimenez heeft zaterdagnacht de oefeninterland weten te winnen met Mexico van Peru. De aanvaller van Feyenoord kwam de tweede helft binnen de lijnen en kreeg ruim dertig minuten speeltijd. Bij Peru stond Marcos López de volledige wedstrijd op het veld.

Oud-Eredivisie speler Hirving Lozano was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Mexico komt over twee maanden uit op het WK in Qatar. Peru met Marcos López heeft zich niet weten te kwalificeren voor het toernooi.

Mexico oefent dinsdag nogmaals in Californië, dan is Colombia de tegenstander. De ploeg van Santiago Giménez is tijdens het WK in Qatar ingedeeld in een groep met Argentinië, Saudi-Arabië en Polen. Bij Zweden bleef Patrik Wålemark zaterdagavond de gehele wedstrijd op de bank in het 4-1 verloren duel tegen Servië.

Programma zondag
Zondag komen er mogelijk drie Feyenoorders in actie. Polen neemt het met Sebastian Szymańsk op tegen Wales om 20:45 uur. Dávid Hancko speelt om 18:00 uur met Slowakije tegen Wit Rusland en Gernot Trauner hoopt minuten te maken bij Oostenrijk tegen Kroatië. Dat duel begint om 20:45 uur. Het Nederlands Elftal komt vandaag ook nog in actie. Om 20:45 uur trapt het af tegen België.