''Gimenez kan wel eens heel veel goals gaan maken''

''Gimenez kan wel eens heel veel goals gaan maken''

Santiago Gimenez scoorde zondagavond wederom voor Feyenoord en staat tot dusver al op vier doelpunten in vijf wedstrijden voor de Rotterdammers. Mario Been en Kenneth Perez van ESPN verwachten veel van de Mexicaan.

''Kenneth en ik zeiden net op de bank tegen elkaar: deze kan weleens heel veel goals gaan maken'', begint Been. ''Het was een geweldige goal. Het is goed bewogen van Gimenez: eerst de vooractie door weg te bewegen en dan naar de eerste paal komen."

Ook Perez is zeer te spreken over de Mexicaan. "Het lijkt op een spits. De loopactie, eerst weg en dan naar de eerste paal, is typisch voor een echte spits. Dan zie je ook: je hoeft niet zo heel lang met elkaar te spelen om elkaar te begrijpen. Dus al die vragen daarover hoeven niet meer."

De vraag is nu wie de voorkeur in de punt van de aanval verdient. Gimenez of Danilo? "De een is rechtsbenig en de ander links. Het is niet zo dat je met de een de lange bal kunt spelen, en met de ander niet'', zegt Perez. ''Ik heb het gevoel dat Gimenez zich minder bemoeit met het spel en dat ook minder belangrijk vindt, terwijl Danilo toch graag wil meedoen in combinaties. Gimenez denkt alleen maar: 'ik moet in de zestien zijn en daar proberen om mijn goals te maken'."

Wie verdient de voorkeur in de spits?

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties