Gimenez enthousiast na hattrick tegen Ajax: "Arne is geweldig"

De naam Santiago Gimenez zal bij de meeste Feyenoorders van deze generatie nooit meer vergeten gaan worden. De publiekslieveling liet vorig seizoen al zien van grote waarde te zijn, maar hij lijkt dit seizoen nog wel beter gestart. Als eerste speler na John Guidetti maakt de Mexicaan een hattrick tegen Ajax en als eerste Feyenoorder ooit maakt hij een hattrick in de Johan Cruyff ArenA.

"Ik had geen twijfels, want ik ken mijn team en weet dat we hier hard voor werken", reageert Gimenez op de vraag van Hans Kraay jr. of er bij Feyenoord nog enige twijfels waren aan de overwinning. "Ik zag mijn teamgenoten in de kleedkamer en iedereen was heel erg gefocust. Ik had dus totaal geen twijfels voor deze 35 minuten."

"Ik kan zeggen dat ik heel erg trots ben op mijn team", vervolgt de ongekend succesvolle spits van Feyenoord. "We hebben de overwinning verdiend omdat we heel erg goed gespeeld hebben. Het is jammer dat we het in twee delen moesten doen. Maar we bleven gefocust en hebben de laatste dagen goed getraind. Nu hebben we weer gewonnen, voor mij was het niet één, maar waren het twee overwinningen."

Gimenez is de eerste Feyenoorder ooit die in de Johan Cruyff ArenA een hattrick weet te maken, echter was de Mexicaan hier niet van op de hoogte. Hij reageerde met een grote glimlach op het feitje. "Ik wist dat niet. Ik bewaar alle glorie voor god, want dat is waarom ik hier ben. Daarom heb ik de hattrick gemaakt."

Hoewel Gimenez overtuigend zegt zijn tweede doelpunt (waar hij Ajacied Jorrel Hato het bos in stuurde) de mooiste te vinden, analyseert de spits zijn eerste doelpunt samen met Hans Kraay jr. "Ik wist dat Quinten die bal zo krijgen, hij is zo sterk en snel. Daarom bleef ik rennen en uiteindelijk gaf hij mij de perfecte pass. We hebben dat op de training al eerder geoefend. Nu werkte het in de wedstrijd."

Het lijkt bij Feyenoord wel alsof alles wat in de wedstrijden gebeurt, al in de training is geoefend. Gimenez bevestigt dit. "Ja, Arne is geweldig. Hij weet wat er gaat gebeuren in de wedstrijd. We geloven heel erg in hem. Al het werk dat we doen, doen we met een doel om het te vertalen in de wedstrijd." Toch kan de Mexicaan ook bevestigen dat het bij Slot niet altijd foutloos gaat, zo vertelt hij lachend. "Ja, hij is menselijk en maakt ook wel eens fouten. Maar niet vandaag!"

Afsluitend kwam ook het filmpje van Gimenez in de kleedkamer nog ter sprake. De spits vertelt dat hij dit zelf heeft verwijderd, en niet op verzoek van de trainer. "Hij vertelde mij niks, maar ik dacht bij mezelf 'we hebben nog niks gewonnen, dus ik moet hem verwijderen'. Wij waren de 0-3 aan het vieren, maar moesten nog 35 minuten spelen. Nu is het wel gespeeld!"

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties