''Gezien de kwaliteit moet Feyenoord uiteindelijk wel doorgaan''

''Gezien de kwaliteit moet Feyenoord uiteindelijk wel doorgaan''

De huidige assistent-trainer van Sparta, Aleksandar Rankovic, beëindigde tien jaar geleden zijn voetbalcarrière bij Partizan Belgrado, de club waarvoor hij ook al in de jeugd uitkwam. Rijnmond zocht Rankovic op om meer informatie in te winnen over de komende tegenstander van Feyenoord.

"Ik ken de competitiesterkte in Servië niet, maar Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado hebben daar eigenlijk geen concurrentie", aldus Rankovic. "Ik ben echt benieuwd naar de sterkte van Partizan. Van Feyenoord weet ik het, die club ken ik door en door, maar van Partizan weet ik het niet precies. Veel spelers die ik ken zijn daar nu dragende krachten. En Rode Ster en Partizan hebben in de laatste jaren goed gespeeld in Europa."

Ervaring genoeg in ieder geval. "Het zijn spelers die ook in het buitenland hebben gespeeld: Milos Jojic, Lazar Markovic, een Israëlisch international op het middenveld (Bibras Natcho) en voorin Ricardo Gomes en Queensy Menig. Zij zijn zeker niet kansloos tegen Feyenoord. Het is een heel stugge ploeg. Gezien de kwaliteit moet Feyenoord uiteindelijk wel doorgaan, met voorin Luis Sinisterra en dat geweldige middenveld. Maar achterin kan Feyenoord wel problemen krijgen."

"Vorige week speelde Partizan nog de derby met Rode Ster, dan zie je veel vuurwerk, dat is vrij normaal in Servië. Ik weet niet of dat donderdag ook zo is, de UEFA is best streng, maar je moet zeker een vol stadion verwachten", zo vervolgt Rankovic, die Belgrado aanraadt aan de Feyenoordsupporters. "Het is een gezellige stad, voor mensen die graag uitgaan of van lekker eten houden. Ik weet niet hoe lang de Feyenoordsupporters naar Belgrado gaan, maar als je drie of vier dagen die kant op gaat heb je best een leuke tijd. In Belgrado heb je de oude stad en de nieuwe kant, het is allebei leuk. Aan het water heb je heel veel leuke tentjes."

Lees meer over
Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties