Genk wil Dessers nieuwe kans bieden: "Maand geleden gesproken"

Genk wil Dessers nieuwe kans bieden: "Maand geleden gesproken"

Het is nog de vraag waar Cyriel Dessers komend seizoen zal spelen. Een langer verblijf bij Feyenoord lijkt door zijn prijskaartje van vier miljoen euro een lastig verhaal te gaan worden. Intussen lonkt ook een nieuwe kans bij RC Genk, de club waar hij nog altijd onder contract staat.

In gesprek met Het Laatste Nieuws gaf Dimitri de Condé, Head of Football bij Genk, een update over de plannen om komende zomer door te selecteren. Hij gaf aan dat bepaalde spelers 'niet meer welkom' zullen zijn, maar voor Dessers geldt dat beslist niet. "Een maand geleden hebben we met Cyriel en zijn entourage gesproken. Hij is altijd welkom geweest in Genk en ik als TD ontvang hem met open armen."

De Condé denkt dat Dessers nog een belangrijke rol zou kunnen gaan spelen voor Genk, zeker wanneer zijn concurrent Paul Onuachu zou vertrekken. "Ik denk dat zijn rol in de kleedkamer ook is onderschat. Vorig jaar was hij in zijn rol heel belangrijk voor de ploeg. Het verrast me niet dat hij het goed doet bij Feyenoord. Hopelijk kan hij nog van waarde zijn voor Genk. Als hij dat anders ziet, zullen we ernaar moeten handelen."

Met die laatste zin doelde De Condé op de optie die Feyenoord heeft om Dessers voor vier miljoen euro vast te leggen. Als de Rotterdammers daar gebruik van willen maken, moet deze vóór 1 juni gelicht worden.

Moet Feyenoord de aankoopoptie voor Dessers lichten?
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties