Gemeente onderzoekt wederom mogelijkheden Feyenoord City

Gemeente onderzoekt wederom mogelijkheden Feyenoord City

De gemeente Rotterdam blijft onderzoek doen naar het mogelijk maken van een nieuw stadion voor Feyenoord. Op dit moment zou er een plan rondgaan dat 54 miljoen euro goedkoper is dan het laatste plan. Daarnaast zouden er nieuwe aanpassingen onderzocht zijn waardoor er meer geld uit het stadion gehaald zou kunnen worden dan eerder berekend was.

Vanwege de gestegen kosten voor bouwmateriaal vallen de bouwkosten wel 30 miljoen hoger uit, maar dat zou terugverdiend kunnen worden door besparingen op andere gebieden. Er is volgens de gemeente ‘voldoende zicht op het rondkrijgen van de financiering’, zo meldt het Algemeen Dagblad. Advocatenkantoor Pels Rijcken heeft namens het college en de gemeenteraad een onderzoek gedaan en dat onderzoek in briefvorm verstuurd naar de Raad van State. Volgende week zou de Raad van State zich gaan buigen over de plannen.

Feyenoord City zou dus 54 miljoen euro goedkoper uitvallen dan voorheen. "En er zijn met planaanpassingen en aanbestedingsstrategie nog verdere besparingen mogelijk", zo wordt in de brief gesteld. Er is verder ook ‘voldoende zicht op het rondkrijgen van de financiering’. Waarop de besparingen precies gebaseerd zijn is nog niet duidelijk, maar het zou gaan om 'optimalisaties over de volle breedte van het ontwerp, onder meer slimmere materiaalkeuze'.

Feyenoord zelf gaf onlangs aan zich volledig op De Kuip te richten en geen energie meer te stoppen in het realiseren van een nieuw stadion. Mocht de club zich bedenken, dan staat de deur bij de gemeente open voor gesprekken, zo meldt de brief over het eerder gesloten coalitieakkoord van Leefbaar, VVD, D66 en Denk. ‘Mocht Feyenoord alsnog besluiten over te gaan tot ontwikkeling van een nieuw stadion, dan willen wij dat ruimtelijk faciliteren.’

Lees meer over
Feyenoord City
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties