Geertruida wint Held van de Maand-verkiezing van magazine Helden

Geertruida wint Held van de Maand-verkiezing van magazine Helden

Lutsharel Geertruida is door sportmagazine uitgeroepen tot Held van de Maand maart. Dat werd maandagmiddag via social media bekendgemaakt. De Feyenoorder won deze verkiezing op basis van zijn contractverlenging bij Feyenoord, zijn winnende goal tegen Ajax én zijn debuut in het Nederlands elftal.

Helden nomineert maandelijks vijf sporters voor de Held van de Maand-verkiezing. Daarbij gaat het niet per se om hun sportieve prestaties, maar veel meer om hun verhaal. In maart was dat verhaal voor Geertruida een mooie: in één weekend werd hij voor het eerst opgeroepen voor Oranje, verlengde hij zijn contract bij Feyenoord en scoorde hij de winnende goal in de Klassieker, waarmee Feyenoord een grote stap zette richting de landstitel.

Op basis van stemmen won Geertruida het vervolgens van zeilster Marit Bouwmeester, schaatsster Antoinette Rijpma-de Jong, wielrenner Mathieu van der Poel en shorttrackster Xandra Velzeboer. Geertruida dingt hiermee ook automatisch mee voor de titel Held van het Jaar 2023.

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties