Geertruida nog tot oktober uitgeschakeld; nog geen akkoord over contract

Geertruida nog tot oktober uitgeschakeld; nog geen akkoord over contract

Arne Slot zal het voorlopig nog even moeten stellen zonder Lutsharel Geertruida. De verwachting was sowieso al dat hij de seizoensstart zou missen, maar volgens technisch directeur Frank Arnesen is de verdediger er pas op z'n vroegst in oktober weer bij.

Dat liet Arnesen weten in gesprek met RTV Rijnmond. Geertruida liep eind vorig seizoen een zware knieblessure op, waarvoor hij onder het mes moest. Daardoor moest hij het jeugd-EK met Jong Oranje aan zich voorbij laten gaan, als ook de voorbereiding en voorrondes Conference League met Feyenoord. Wanneer hij precies terug zou keren werd niet genoemd, maar Arnesen spreekt nu dus van oktober.

Geertruida zou dit seizoen een andere rol gaan vervullen dan onder de vorige trainers. Onder Dick Advocaat kende hij zijn beste seizoen tot dusver, waarin hij als rechtsback goed was voor vijf goals en twee assists. Slot is echter van plan hem naar het centrum van de defensie te laten verhuizen. Tijdens zijn afwezigheid lijkt Leroy Fer die rol voorlopig in te nemen, al vertelde Arnesen vandaag ook dat Feyenoord binnen enkele weken een nieuwe centrale verdediger wil presenteren.

Intussen is Geertruida ook nog altijd een van de spelers wiens contract Arnesen snel hoopt te verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt in 2022 af, terwijl juist hij een van de spelers is die waarde zou moeten vertegenwoordigen. De technisch directeur liet weten dat een akkoord over een nieuw contract nog niet dichtbij is.

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties