Feyenoord wint oefenwedstrijd tegen FC Zurich dankzij treffer Sinisterra

Feyenoord speelde vandaag zijn derde oefenwedstrijd van de voorbereiding en de tegenstander was FC Zurich. Al in het begin van de wedstrijd zorgde Luis Sinisterra voor de eindstand.

Feyenoord begon ontketend aan de wedstrijd en stond al binnen drie minuten op een 1-0 voorsprong dankzij een prachtige lob van Sinisterra. Niet veel later was het al bijna 2-0 toen Bryan Linssen een teenlengte tekort kwam om een lage voorzet van Jens Toornstra binnen te tikken. Na een kwartiertje kwam Zurich beter in de wedstrijd en werden ook de zwaktes bij Feyenoord zichtbaar als er hoog druk gezet wordt: de Zwitsers kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit vanwege de ruimtes die er op het veld vielen, maar wisten niet te scoren.

Een omstreden strafschop gaf Zurich de kans om langszij te komen bij de Rotterdammers, maar doelman Orfi Marciano keerde de inzet van bijna naamgenoot Marchesano overtuigend. Tegen het eind van de eerste helft lukte het Feyenoord wel weer om de druk van het eerste kwartiertje weer op te leggen aan de tegenstander, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft, waarin behalve keeper Marciano een volledig ander elftal op de been kwam, ging het spel het eerste kwartier behoorlijk op en neer en liet Robert Bozenik zich een keer zien met een gevaarlijke uithaal die via een tegenstander over het doel verdween. Daarna was het lang wachten op kansen en kansen op kansen. In de 76ste minuut volgde dan een goede uitbraak van Feyenoord waar Denzel Hall zowel begin- als eindstation was met een voorzet die Bozenik net niet bereikte en een prooi werd voor de keeper van Zurich.

Vlak daarna viel er opeens een strafschop na een overtreding op Ramon Hendriks, die slim weggestoken werd door Joao Teixeira. De bedrijvige Bozenik ging achter de bal staan, maar de inzet was dusdanig slap dat het een makkie werd voor de keeper. Feyenoord bleef Zurich grote delen van de slotfase onder druk zetten, maar tot kansen leidde dat niet meer.