Bozeník voelt zich fit: ''Ik ben hongerig''

Bozeník voelt zich fit: ''Ik ben hongerig''

Robert Bozeník lijkt dit seizoen een serieuze kans te gaan krijgen bij Feyenoord. De Slowaak speelt al ruim anderhalf jaar in Rotterdam, maar kon nooit op veel vertrouwen van Dick Advocaat rekenen. Onder Arne Slot lijkt dat een ander verhaal.

De spits kwam maandag pas terug van zijn vakantie nadat hij op het EK met Slowakije actief was. Hij speelde geen seconde, maar het was toch een waardevolle ervaring. ''Ik heb goed om me heen kunnen kijken'', zegt Bozeník in gesprek met Voetbal International. ''Ik heb gezien hoe alles werkt, welke druk erbij komt kijken en ik heb topspelers van dichtbij in actie kunnen zien. Deze ervaring helpt me een betere speler te worden. Maar ik ben blij dat ik nu weer bij de club ben. Zoals altijd heeft iedereen me goed opgevangen. Ik ben fit en voel me goed om het dit seizoen te laten zien. Ik voel me hongerig.''

De spits is blij met de komst van Slot en de nieuwe wind die waait. ''Zoals we willen gaan spelen, is me op het lijf geschreven. Bij mijn oude club Zilina speelden we al op die manier, met veel pressen, druk zetten, energie en omschakelen. Ik vind dat heerlijk om te doen. Als ik de ruimte krijg om te pressen, is er niemand die me tegenhoudt, niemand die me kan stoppen.''

Het was ook Slot die riep dat Bozeník de strafschop moest nemen. ''Omdat ik vind dat een spits dat moet doen. Hij legt veel energie in de wedstrijd, dus het was voor hem lekker geweest als-ie had gescoord. Verder niets. We zullen sowieso eens kijken wie de strafschoppen neemt, als Steven Berghuis er niet is… Zonder gekheid, daarover moeten we ons binnenkort gaan buigen. Ik weet dat Leroy Fer er een heeft genomen tegen Ajax en miste en ook dat Diemers raak schoot tegen FC Emmen'', aldus de trainer.

Lees meer over
Robert Bozenik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties