Feyenoord wint mede door wereldgoal Danilo van AZ

Feyenoord heeft de lastige uitwedstrijd tegen AZ weten te winnen. De Rotterdammers versloegen de Alkmaarders met 1-3 dankzij doelpunten van Orkun Kokcü, Sebastian Szymański en Danilo. Voor AZ betekende dit de eerste nederlaag van de competitie.

Feyenoord begon de wedstrijd met twee wijzigingen in het elftal. Trainer Arne Slot koos voor Jacob Rasmussen en Javairô Dilrosun. De Rotterdammers begonnen uitstekend aan de wedstrijd in Alkmaar. Gesteund door 750 Feyenoorders in het uitvak waren de grootste kansen voor Feyenoord. Sebastian Szymański schoot op de paal. Toch was het AZ dat op voorsprong kwam. Odgaard kon heel makkelijk binnenkoppen nadat hij alle ruimte kreeg van Pedersen en Trauner in de lucht.

Het duurde niet lang of het was alweer gelijk. Beukema maakt in de zestien een overtreding op Gimenez en Makkelie wees direct naar de stip. Orkun Kökcü stuurde doelman Verhulst de verkeerde hoek in. De middenvelder tekende hiermee voor zijn vijfde doelpunt in zijn laatste acht wedstrijden. Feyenoord speelde een prima eerste helft in de uitwedstrijd tegen AZ. Slot had in de rust dan ook geen reden om te wisselen.

Waar Feyenoord goed aan de eerste helft begon was de start van de tweede helft een stuk minder. AZ dacht dan ook te profiteren en op voorsprong te komen. Karlsson scoorde, maar stond buitenspel. Het doelpunt werd dan ook terecht afgekeurd. Een dribbel en een uithaal van Szymanski leverde Feyenoord de voorsprong op. De inzet van de Pool leek op het oog makkelijk te stoppen. AZ-keeper Hobie Verhulst kon zijn handen echter niet goed achter het schot krijgen.

Feyenoord moest de voorsprong verdedigen zonder David Hancko. De Slowaak raakte geblesseerd en moest worden gewisseld voor Marcos Lopez. AZ probeerde vervolgens een slotoffensief te creëren, maar de ingevallen Danilo maakte tien minuten voor tijd persoonlijk een einde aan alle onzekerheid. De Braziliaan maakte een werelddoelpunt en schoot vanaf ruim 25 raak. De bal vloog de kruising in.

26' | 1-0 | Odgaard
31' | 1-1 | Kökçü
56' | 1-2 | Szymanski
81' | 1-3 | Danilo

OpstellingenAZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Kerkez; Reijnders, De Wit, Clasie; Sugawara, Odgaard, Karlsson.Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Rasmussen, Hancko; Geertruida, Kökçü , Timber; Dilrosun, Gimenez, Szymanski.