'Feyenoord werkt met transferbudget van vijf miljoen euro'

'Feyenoord werkt met transferbudget van vijf miljoen euro'

Tyrell Malacia staat positief tegenover een overstap naar Olympique Lyon. De linksback van Feyenoord is al twee keer naar Frankrijk geweest om te praten met zijn potentiële nieuwe werkgever. De clubs zijn momenteel in volle onderhandeling over de vraagprijs.

''Lyon heeft net een derde poging ondernomen'', vertelt transferexpert Rutger Vinke in Studio1908. Het eerste bod van Lyon was onder de tien miljoen euro en dat is direct afgewezen door Feyenoord. De Fransen hadden echter goede hoop op een akkoord. ''Iemand van Feyenoord heeft aan de zaakwaarnemer van Malacia gecommuniceerd dat hij voor tussen de tien en twaalf miljoen op te halen is. Dat gaat uiteindelijk niet gebeuren natuurlijk.''

Feyenoord verlangt een bedrag dat richting de twintig miljoen euro gaat voor Malacia. ''Hij is twee keer in Lyon geweest en hij ziet het wel zitten. Feyenoord wil hem verkopen en dan kunnen ze natuurlijk verder op de transfermarkt. Ze hebben daarachter ook al mensen op het lijstje staan. Ian Maatsen kan gehuurd worden met een koopoptie. Chelsea werkt nog niet helemaal mee, maar Ian en Feyenoord willen allebei. Uiteindelijk komen ze daar wel uit. Ook Brenet is nog steeds concreet.''

Transferbudget
Feyenoord moet momenteel werken met een klein budget. De Rotterdammers hebben de beschikking over vijf miljoen euro om uit te geven aan nieuwe spelers. ''Dat kan nog drie of vier miljoen worden, afhankelijk van de grootte van de speler die je haalt en zijn salaris.'' Het budget van Feyenoord gaat natuurlijk omhoog wanneer de club spelers weet te verkopen.

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties