Feyenoord Vrouwen aan kop: "We denken helemaal niet aan het kampioenschap"

Feyenoord Vrouwen aan kop: "We denken helemaal niet aan het kampioenschap"

Voor de Feyenoord Vrouwen verloopt het eerste seizoen in de Eredivisie ongekend goed. De ploeg staat bovenaan en kan de eerste seizoenshelft ook als koploper afsluiten, als het vrijdag wint van regerend landskampioen FC Twente.

Ondanks die klassering is de landstitel nog geen thema binnen de spelersgroep, vertelde Sophie Cobussen aan het Algemeen Dagblad. "Daar denken we helemaal niet aan. Het gaat beter dan gedacht, maar we gaan het straks nog moeilijk genoeg krijgen. Veel clubs staan nog dicht bij elkaar en andere ploegen gaan zich op ons instellen, omdat ze nu weten hoe we spelen. Bovendien hebben we een smalle selectie en moet iedereen fit blijven. Daar doen we overigens alles aan."

Cobussen zelf had sowieso niet verwacht dat ze hier zou staan, waar ze twee jaar geleden nog bij Excelsior speelde - de zondag door Feyenoord met 1-2 verslagen hekkensluiter van de Eredivisie. Daarna besloot ze zelfs nog een stapje terug te doen. "Doordat ik mijn studie fysiotherapie wilde afmaken, wist ik dat ik een risico zou lopen niet meer in de Eredivisie terug te keren. Uiteindelijk heb ik na het afronden van mijn studie nog zes maanden bij Standard Luik gespeeld."

"Na dat half jaar vroeg mijn zaakwaarnemer: 'wat wil je nog?'", vertelde Cobussen verder. "Voor mij was dat nog één ding: het enige wat ik nog echt wilde, was naar Feyenoord. Daarop heeft mijn zaakwaarnemer contact gezocht met Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord. Ik mocht op gesprek komen en daarna gelukkig ook blijven."

Lees meer over
Feyenoord Vrouwen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties