Feyenoord Vrouwen koploper na winnen van stadsderby

De Feyenoord Vrouwen hebben zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de competitie. De dames wonnen de uitwedstrijd met 2-1 van Excelsior Vrouwen en nemen hierdoor de drie punten mee naar Rotterdam-Zuid. Romeé van de Lavoir en Celainy Obispo waren trefzeker in het Van Donge & De Roo Stadion.

De Feyenoord Vrouwen kwamen in de stadsderby al vroeg op voorsprong. Romeé van de Lavoir scoorde na acht minuten uit een vrije trap. Voor rust leek de uitploeg nog op een 0-2 voorsprong te komen, maar Celainy Obispo stond buitenspel en daardoor ging het doelpunt niet door. De Feyenoord Vrouwen hadden verder de controle over de wedstrijd en de thuisploeg kon amper gevaarlijk worden. Wederom werd er veel energie in de wedstrijd gelegd.

De tweede helft was het spelbeeld niet anders. De Feyenoord Vrouwen kwamen via Pia Rijsdijk dichtbij het tweede doelpunt. De aanvalster raakte de lat uit een hoekschop na een goede kopbal. Even later was het wel raak uit een standaardsituatie. Celainy Obispo kopte binnen en maakte de verdiende 0-2.

Veel leek er niet aan de hand, maar een kwartier voor tijd wist Excelsior Vrouwen toch nog te scoren. Uit een hoekschop was Coelho Auérlio trefzeker en werd het nog spannend. Helemaal toen vier minuten voor tijd Excelsior Vrouwen een strafschop kreeg om de gelijkmaker te maken. Jacintha Weimar bleef echter goed staan en keerde de inzet.

Feyenoord Vrouwen stand
Na zeven duels zijn de Feyenoord Vrouwen trotse koploper in de Pure Energie Eredivisie en daar mag hoofdtrainer Danny Mulder trots op zijn. Veertien punten werden er in de eerste wedstrijden behaald. FC Twente Vrouwen, Ajax Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen volgen met dertien punten.

Scoreverloop
8' | 0-1 | van de Lavoir
60' | 0-2 | Obispo
75' | 1-2 | Auérlio

Opstelling Feyenoord
Weimar; De Vette, Conijnenberg, Van Diemen, Obispo; Van den Goorbergh, Boshuizen, Cobussen; Van de Lavoir, Rijsdijk, Bennink

Reserves Feyenoord
De Ridder, Groenewegen, Schneijderberg, Hendriks, Duijzer, Helderman, Kagenaar

Feyenoord Vrouwen speelschema
De volgende wedstrijd staat op vijf november op het programma. De huidige nummer twee op de ranglijst komt dan op bezoek op Varkenoord. FC Twente Vrouwen trappen vrijdagavond om 19:30 uur af tegen de Feyenoord Vrouwen. Zeven dagen later speelt de ploeg van Mulder een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.