Feyenoord verkoos Pratto boven Van Wolfswinkel, ook contact met Vlap

Feyenoord verkoos Pratto boven Van Wolfswinkel, ook contact met Vlap

Het had niet veel gescheeld of Ricky van Wolfswinkel was afgelopen winter naar Feyenoord gekomen in plaats van Lucas Pratto. Dat maakte technisch directeur Frank Arnesen vandaag bekend bij Goedemorgen Eredivisie.

''In de tijd dat we met Pratto bezig waren, was Van Wolfswinkel ook in beeld. Waarom hij het niet is geworden? We hebben intern gesproken met elkaar en samen voor Pratto gekozen. We dachten op dat moment dat het een betere optie was'', zegt Arnesen. Pratto stond twee dagen na zijn komst meteen in de basis op Het Kasteel tegen Sparta.

''Hij vliegt uit Argentinië en staat twee dagen later in de basis op kunstgras. Daar heeft hij nog nooit op gespeeld. In die wedstrijd schiet hij op de paal en krijgt in de tweede helft ook nog een goede kans. In de volgende wedstrijd krijgt hij een goede kopkans en dan scoort hij niet. Vanaf dat moment speelde hij ook niet meer.'' Ook bij ESPN wordt het moment herhaald dat Pratto gescout wordt door Cor Pot. De beelden die Pot bekijkt zijn oud en aan tafel wordt de indruk gewekt dat de spits aan de hand van deze beelden is gehaald. Dat ligt iets genuanceerder, geeft Arnesen aan.

''Ik heb gesprekken gevoerd met de scouting en met Dick. Toen heb ik drie spelers bij de trainer neergelegd en gevraagd wil hij wilde hebben. Dan komen we uit bij Pratto. Dick heeft die beelden ook gezien. Ik kende Pratto al langer. Twee jaar eerder scoorde hij in de finale van de Copa Libertadores. Ik kende zijn karakter en wist ook wel dat hij 32 was, maar op dat moment hadden we een spits nodig. We hadden ook niet veel geld. Maar, dit zeg ik ook om Pratto te beschermen, hij kreeg ook geen echte kans van Dick.''

''In de eerste twee wedstrijden kon hij twee goals scoren en daarna kreeg hij geen kansen meer. Dan kan je wel zeggen dat hij niet goed is en dit en dat... Ik ben trouwens nooit een voorstander om in de window van januari veel te doen. Dat zijn altijd spelers die niet veel gespeeld hebben en niet in vorm zijn. Voordat die fit zijn, zijn we alweer klaar.'' Arnesen geeft ook aan dat hij als tolk fungeerde bij een gesprek tussen Pratto en Advocaat.

''Hij vroeg me of hij met de coach mocht praten. Dat gingen we doen en hij wilde van Dick weten wat hij kon doen om te helpen. 'Zeg maar wat ik moet doen om te kunnen helpen, ik ben hier niet voor vakantie'. Dat was zijn instelling. Dat verdient respect, denk ik. Dat heeft hij niet gekregen.''

Michel Vlap

Ook Michel Vlap zit aan tafel en geeft aan dat er contact is geweest met Feyenoord. Arnesen haalde de middenvelder eerder al naar Anderlecht toen hij daar nog werkzaam was. ''We hebben altijd contact gehouden, ik vond het wel jammer dat hij wegging. Toen Frank naar Feyenoord ging, is er contact geweest. Ik heb Feyenoord altijd een fantastische club gevonden.”

Lees meer over
Frank Arnesen Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties