Feyenoord steunt Hartman met fraai gebaar

Feyenoord steunt Hartman met fraai gebaar

Quilindschy Hartman heeft een zware knieblessure opgelopen en dat is een enorme klap voor de Feyenoorder. De linksback komt hierdoor dit seizoen niet meer in actie, moet het EK in Duitsland aan zich voorbij laten gaan en wacht een langdurig herstel waardoor hij ook de start van het nieuwe seizoen moet missen. De selectie en technische staf steunt de 22-jarige Hartman met een fraai gebaar op het trainingsveld.

Hartman liep de blessure zondagmiddag op in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Feyenoord deelde in de avond razendsnel het nieuws over zijn lange afwezigheid, maar vanwege de privacywetgeving geen mededelingen over de aard van de blessure. Gezien zijn lange afwezigheid moet het wel om een kruisbandblessure gaan. Voor topsporters is dit een horrorblessure waar soms wel meer dan een jaar hersteltijd voor staat.

Bij Hartman gaat het voorlopig minstens om vijf maanden, en het is altijd de vraag of voetballers weer hun oude niveau kunnen halen. Orthopedisch chirurg Rien Heijboer legt uit in gesprek met RTV Rijnmond: "De voorste kruisband is niet alleen een band die zorgt voor stabiliteit, maar er zitten ook zenuwuiteinden in die bijdragen aan de coördinatie. Ingewikkeldere mechanismen zoals coördinatie kunnen niet helemaal worden hersteld. Alles wat je met een intacte kruisband kan doen, wordt moeilijker na een reconstructie."

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties