'Hartman mist door knieblessure ook start van nieuwe seizoen'

Feyenoord hoeft ook aan de start van het seizoen 2024/25 nog niet te rekenen op Quilindschy Hartman. Zondagavond communiceerde de club al dat de linksback door een zware knieblessure dit seizoen niet meer in actie komt. Dennis Kranenburg van RTV Rijnmond voegde daar vandaag aan toe dat hij ook daarna niet direct terug is.

Hartman liep de blessure op in een poging Niklas Vesterlund van de bal te zetten. Direct was er de vrees voor een kruisbandblessure, waar de linksback in de jeugd ook al mee kampte. Sowieso kost zijn blessure hem al de bekerfinale, het EK 2024 en mogelijk ook een zomerse toptransfer. Daar komt nu dus bij dat hij ook in het nieuwe seizoen niet direct inzetbaar is. De komende maanden zal duidelijk worden of en hoe Feyenoord daarop moet inspelen op de transfermarkt.

"Het is echt verschrikkelijk wat er is gebeurd", blikte Sinclair Bischop maandag terug in de uitzending van FC Rijnmond. "Je hield je hart al vast toen het gebeurde. Hij kwam lelijk terecht, gilde het uit van de pijn. Toen hij zelf het veld afliep dacht ik nog: misschien valt het mee. Maar het feit dat Feyenoord het gisteravond al communiceerde, dat is geen goed teken. Die ligt er maanden uit."

Eerdere blessure
"Ze weten bij Feyenoord al dat hij begin van het komend seizoen ook niet gaat halen. Dat is al vijf maanden verder", aldus Kranenburg, die ook inging op de eerdere kruisbandblessure van Hartman. "Als je al zo'n verleden hebt, wil je niet dat dat aan grote klok gehangen wordt als dat het weer zou zijn. In 2021, in zijn eerste week bij het eerste van Feyenoord, scheurde hij zijn voorste kruisband in zijn rechterknie af. Toen duurde het meer dan een jaar voor hij weer terugkeerde. Dat dat nu weer gebeurt, met diezelfde knie..."

"Hij weet nog hoe zwaar het in die periode was. Als je dan weet, ik moet weer die donkere put in..." Kranenburg werd onderbroken door Bischop, die die eerdere ervaring ook positief uitlegde. "De eerste dagen zal hij helemaal stuk zitten. Maar op een gegeven moment, als je langzaam maar zeker weer perspectief ziet, denk ik dat het helpt dat hij weet dat hij op een heel goed niveau kan terugkomen."

Geen transfer
Naast de bekerfinale en het EK, gaat het ook veel over een eventuele transfer die Hartman voorlopig misloopt. "In de winterstop werd daar al over gesproken", weet Bischop. "Toen sprak ik hem en zei hij min of meer dat hij wel toe is aan een stap komende zomer. Er zijn ook wel veel clubs die interesse zouden hebben, zeker als hij een goed EK zou spelen. Daar gaan clubs nu niet snel meer aan beginnen. Als het is wat wij denken, dan moet hij eerst maar eens helemaal fit worden."

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties