Feyenoord stelt teleur en komt niet verder dan punt in Nijmegen

Feyenoord heeft de Eredivisie zondag op teleurstellende wijze hervat. De Rotterdammers konden in Nijmegen profiteren van puntverlies van PSV en Ajax, maar wisten zelf ook niet te winnen. Na een goede start en openingstreffer van Quinten Timber stortte het in elkaar. De gelijkmaker kwam Feyenoord niet meer te boven: 1-1.

Met dezelfde elf namen als in de topper tegen PSV voor de interlandbreak begon Feyenoord nog goed aan de wedstrijd. Het nam het heft in handen en creëerde wat kansen, waarvan de gevaarlijkste voor Danilo. Marcos López legde de bal perfect op het hoofd van de Braziliaanse spits, maar van dichtbij kopte hij in de handen van doelman Jasper Cillessen. Na een kwart wedstrijd was het wel raak voor de Rotterdammers. Quinten Timber dribbelde op tot randje zestien, ging een één-twee aan met Danilo en schoot vervolgens perfect buiten het bereik van de keeper binnen.

Met een voorsprong en overwicht op het veld leek er weinig aan de hand voor Feyenoord, maar dat hield de ploeg niet tot de rust vol. Het begon toen Marcus Pedersen een bloedneus opliep en daardoor door scheidsrechter Serdar Gözübüyük naar de kant werd gestuurd. Terwijl de rechtsback werd opgelapt, was het over zijn kant een voorzet die niet onschadelijk kon worden gemaakt. Verdediger Ivan Márquez was het eindstation: hij was Dávid Hancko te slim af en zorgde voor een ruststand van 1-1.

Voor Feyenoord was er met nog 45 minuten op de klok weinig aan de hand, maar ook na rust bleef de ploeg moeite houden om afstand te nemen van NEC. De gevaarlijkste kansen waren zelfs voor de thuisploeg, waarbij Feyenoord nog enkele keren goed weg kwam. Ook met invallers Santiago Giménez, Sebastian Szymanski, Lutsharel Geertruida, Igor Paixão en Ezequiel Bullaude lukte het de Rotterdammers niet meer om nog tot de winnende goal te komen. In een weekend waarin concurrenten PSV en Ajax puntverlies leden, lukte het ook Feyenoord niet om te profiteren...

NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Verdonk, El Karouani; Proper, Tannane, Schöne; Tavsan, Dimata, Mattsson
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, López; Timber, Kökcü, Dilrosun; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi

Reserves
NEC: Branderhorst, Roefs; Baldursson, Marques, Duelund, Cissoko, Rossen, Sanniez
Feyenoord: Marciano, Wellenreuther; Geertruida, Benita, Rasmussen, Bjørkan, Wieffer, Szymanski, Bullaude, Gimenez, Paixão