''Het gaat eigenlijk alleen maar over de supporters''

''Het gaat eigenlijk alleen maar over de supporters''

Valentijn Driessen voorspelde bij Veronica Offside een 2-1 overwinning voor Feyenoord in De Klassieker. De journalist maakt zich voorafgaand aan de wedstrijd vooral druk om de leidinggevenden bij de Rotterdammers die te veel de nadruk leggen op het door hen gewenste gedrag van de supporters, met name wat betreft Steven Berghuis.

"Het gaat eigenlijk alleen maar over de supporters: wat wel mag, wat niet mag, schuimbekken mag, spreekkoren mogen niet. Op dat moment leg je er zoveel de nadruk op en dan voed je gewoon het sentiment dat er in Rotterdam ongetwijfeld is'', vertelt de journalist voor de camera van De Telegraaf. ''Aan de andere kant zou ik 'het is Steven Berghuis, en?' denken. Als hij naar Ajax kan en Champions League kan spelen zou hij gek zijn om het niet te doen. Al die fans zouden voor 2,5 miljoen euro ook daar gaan voetballen.''

Er zijn ook nogal wat Feyenoord-supporters opgepakt de afgelopen dagen. "Dat is natuurlijk bewust gedaan, dat wordt expres twee dagen voor een wedstrijd gelekt. Dat is allemaal om signalen af te geven en daarmee maak je het allemaal veel te groot. Daar doet Feyenoord gewoon aan mee en het gaat weer over Ajax en weer over Steven Berghuis. Het gaat niet over Feyenoord: Feyenoord staat bovenaan, dan moet je het daarover hebben, dan moet dit helemaal geen gespreksonderwerp zijn. Als clubleiding moet je dat ook helemaal niet willen."

Timber of Wieffer
Quinten Timber begint weer fit te raken bij Feyenoord en Mats Wieffer doet het uitstekend. Voor wie moet trainer Arne Slot kiezen als ze allebei inzetbaar zijn? "Wieffer. Ik heb hem vorig seizoen zien spelen in de Eerste Divisie. Toen was ik heel benieuwd hoe hij het een niveau hoger zou doen. Hij heeft wel wat aanpassingsproblemen gehad, ook nog geblesseerd geweest, maar hij speelt heel veel vooruit, heel direct spel, heel goed inzicht en voor de goal heel goed met zijn hoofd. Het is een speler waar ik heel graag naar kijk."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties