Politie neemt maatregelen om Klassieker veilig te laten verlopen

Politie neemt maatregelen om Klassieker veilig te laten verlopen

De Rotterdamse politie trekt alles uit de kast om de veiligheid van de spelers van Ajax te kunnen garanderen. Zo worden er grote hekken geplaatst rondom De Kuip om supporters van Feyenoord in bedwang te houden. Ook worden er diverse maatregelen genomen die niet zichtbaar zijn voor het publiek.

''Er zijn voor zondag meerdere scenario’s voorbereid om de bus met spelers van Ajax veilig binnen te krijgen'', vertelt een woordvoerder van de politie in gesprek met het ANP en De Telegraaf. Supporters van Feyenoord worden vooraf gewaarschuwd dat wangedrag grote gevolgen kan hebben. ''Elke poging die supporters ondernemen om de wedstrijd te ontregelen dan wel acties richting de spelersbus van Ajax te ondernemen zou door de KNVB aangegrepen kunnen worden om sportieve maatregelen te nemen tegen Feyenoord.''

In aanloop naar De Klassieker van zondag heeft de politie elf leden van de harde kern van Feyenoord opgepakt. Het gaat om mannen uit Rotterdam, Den Haag, Arnemuiden, Uden en Rijswijk tussen de 21 en 36 jaar. Ze worden verdacht van bedreiging, belediging, intimidatie en brandstichting. Anderhalf jaar lang deed een team rechercheurs van de Rotterdamse politie onderzoek en dat resulteerde in elf aanhoudingen.

Met de elf aanhoudingen zit het werk voor het team er nog niet op. ''Door alle losse zaken door dezelfde rechercheurs te laten behandelen, hebben we veel meer informatie ingewonnen, zien we meer verbanden en kunnen we beter onderzoeken. We hebben echt diep gegraven. Daar zijn we voorlopig niet mee klaar.'' Het team laat weten dat meer aanhoudingen in de toekomst niet worden uitgesloten. Naast de strafrechtelijke vervolging wordt ook gekeken of er vanuit de KNVB een stadionverbod kan worden opgelegd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties