"Feyenoord speelt een hele belangrijke rol in het DNA van de stad"

"Feyenoord speelt een hele belangrijke rol in het DNA van de stad"

Voor Ahmed Aboutaleb was het zijn laatste huldiging met Feyenoord. De burgemeester van Rotterdam zal per oktober zijn functie neerleggen en genoot nu daarom extra van het feest dat er plaatsvond in zijn stad. Feyenoord heeft namelijk een bepalende rol in het DNA van de stad waar hij voor werkt.

"Ik heb grotendeels van de tijd wel genoten", blikt Aboutaleb terug op de finale van zondagavond. "Er waren natuurlijk wel wat vervelende momenten, maar grotendeels wel genoten. Met name van de 1-0. Ik ben even weggelopen omdat ik met de brandweer wilde spreken over het moment van de brand in de gracht. Daar zijn waarschijnlijk fakkels op het doek gegooid. Als het maar voldoende blijft smeulen, vat het vanzelf vlam. Die rook kan ook giftig zijn, dus dan moet je op dat moment even overleggen over wat te doen."

De burgemeester wil in gesprek met ESPN echter de focus niet alleen op het negatieve leggen. "Verder was het een prachtige dag, zowel in het stadion als daarbuiten. Een groot deel van de mensen was natuurlijk keurig volk, zoals altijd. In de stad zijn er altijd veel mensen die in de fontein springen en daar ben ik best bezorgd over, want er zitten van die pinnen in. Maar de rapporten die ik kreeg waren dat het keurig en vredig is verlopen."

Aboutaleb is enorm blij dat de prijs in Rotterdam blijft. "Het is vooral de winst van Feyenoord en winst voor de stad. Ik heb wel eens gezegd dat Feyenoord drie DNA’s heeft. Dat is de haven, de maas en dat is Feyenoord. Ik denk dat het belangrijk is om dat niet te onderschatten. Feyenoord speelt een hele belangrijke rol in het bepalen van het DNA van de stad."

De huldiging van de selectie vond maandagochtend helaas niet plaats op de iconische Coolsingel . "Ik heb er eigenlijk geen spijt van. Alle mensen die verstand hebben van grote evenementen, hebben mij verteld dat een huldiging als deze maximaal rond de veertig duizend mensen trekt. Als je dat op de Coolsingel zou doen, is die echt half leeg. Dat is niet goed voor het beeld. De Binnenrotte is een prachtige plek met iconische gebouwen. Hier kan je een goed feestje bouwen. De Binnenrotte is er ooit speciaal voor ingericht."

"Het is jammer dat het kampioenschap uit het zicht is gedreven, maar dit is zeker een goede tweede prijs en daar moet je ook trots op zijn", vervolgt Aboutaleb. "Het levert ook weer Europees voetbal op en dat is hopelijk ook weer goed voor de kassa van Feyenoord. Ik ben wel benieuwd wat het doet met de spelers en transfers. Ik gun Feyenoord het allerbeste."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties