Feyenoord-opponent Luzern mét Wehrmann weer onderuit

Terwijl Feyenoord de voorbereiding vandaag uitstekend afsloot tegen Atlético, ging Conference League-tegenstander FC Luzern in de competitie onderuit tegen FC Zürich. Met oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann in de basis verloor de ploeg met 1-3.

Voor Wehrmann was het de eerste basisplaats van het seizoen. Ook tegen Feyenoord begon hij op de bank, omdat hij door een blessure aan het begin van de voorbereiding nog geen minuut had gemaakt. Wel mocht hij tegen zijn oude ploeg 28 minuten invallen.

Luzern begon goed aan de wedstrijd, toen Filip Ugrinic de ploeg al na vijf minuten op voorsprong zette. Zürich kwam nog in de eerste helft terug - mede door de rebound van een in eerste instantie gestopte strafschop - en ging met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in. Na rust waren de meeste kansen voor de thuisploeg, maar viel de goal juist aan de andere kant: 1-3. Wehrmann was op dat moment al gewisseld, nadat hij kort ervoor nog een gele kaart kreeg.

Zo staat Luzern in de Zwitserse competitie na drie wedstrijden op slechts één punt. Deze week kan daarbovenop ook een vroeg einde komen aan het Europese seizoen. Dan moet Feyenoord in De Kuip wel een 3-0 voorsprong zien vast te houden.