Feyenoord O21 verliest van De Graafschap O21

De beloften van Feyenoord hebben Doetinchem zaterdagmiddag puntloos verlaten. Tegen het spelbeeld in verloor Feyenoord O21 van De Graafschap O21 met 2-1. Twan Van der Zeeuw maakte het enige doelpunt voor de ploeg van Boel uit een fraaie vrije trap.

De beloften speelden de eerste dertig minuten zwak. Op een schot van Leo Sauer na eindigde er geen een uitgespeelde kans in de vijandelijke zestien. De Graafschap lukte dit vroeg in de eerste helft wel. Na acht minuten keek Feyenoord O21 tegen een 1-0 achterstand aan, nadat de spits van De Graafschap een strakke voorzet achter keeper Jaimy Kroesen werkte.

Een kleine twintig minuten later was het wederom raak voor De Graafschap: 2-0. De ploeg van Boel moest na een half uur dan ook op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze kwam op slag voor rust op naam van Van der Zeeuw. De back legde aan voor de verkregen vrije trap en schoot weergaloos binnen. Er werd gerust met een 2-1 stand.

In de tweede helft was er een compleet ander Feyenoord O21 te zien. De beloften begonnen scherper, waren dominant en speelden constant op de helft van De Graafschap. Groen, Zechiël en Sauer hadden de gelijkmaker meermaals op de schoen, maar tevergeefs. De goal voor Feyenoord O21 viel, volledig tegen het spelbeeld van de tweede helft in, niet meer.

In de slotseconden had Feyenoord O21 nog een penalty mogen krijgen. Kars van Veldhoven stoomde na een goede actie de zestienmeter binnen en werd vervolgens vanuit de rug van de sokken gelopen. Geen penalty, volgens arbiter De Bruijn. Met het verlies komt er een einde aan de winstreeks van de Onder 21.

De ploeg heeft komend weekend vrij en vervolgt de voorjaarscompetitie op vrijdag 31 maart om 14:00 uur tegen De FC Twente/Heracles Academie O21 op Varkenoord.

8' | 1-0 |
26' | 2-0 |
39' | 2-1 | Van der Zeeuw