Groen wil slagen bij Feyenoord en geniet van duels met Trauner en Hancko

Groen wil slagen bij Feyenoord en geniet van duels met Trauner en Hancko

Nesto Groen speelt momenteel in de Onder 21 van Feyenoord. De 18-jarige spits wil in de toekomst een vast onderdeel worden van de eerste selectie en werkt daar elke dag keihard voor. Groen verlengde onlangs zijn contract tot medio 2026 in De Kuip. De Rotterdamse club sprak daarmee het vertrouwen uit in de talentvolle aanvaller.

''Ik heb geen seconde getwijfeld over die aanbieding'', vertelt Groen in het Feyenoord Magazine. ''Ik ben heel tevreden met hoe het gaat. En Feyenoord is kennelijk ook blij met m'n ontwikkeling. Dat Feyenoord mij langer vastlegt, laat zien dat de club plannen met me heeft.'' Groen maakt onderdeel uit van de Feyenoord Academy sinds het seizoen 2013-2014.

Inmiddels loopt Groen regelmatig stage bij het eerste elftal. ''Het is super goed voor mijn ontwikkeling en ik ben blij dat ik de kans krijg. Keer op keer kom ik sterker terug bij Onder 21. Ik word ook gewoon behandeld als de rest. Goed is goed, slecht is slecht. Dat vind ik alleen maar fijn, want ik wil ook beoordeeld worden op het niveau van Feyenoord 1. Met name Alireza Jahanbakhsh was behulpzaam, maar ook de trainers zijn veel met mij bezig.''

Hoe is het om duels met Gernot Trauner en Dávid Hancko aan te gaan op de training? ''Dan komt er wel even wat fysieke kracht op je af, maar ik vind dat ik me goed staande heb gehouden. Ik werd niet continu weggezet.'' Daarnaast kon Groen kijken naar spitsen als Danilo en Santiago Gimenez. ''Wat me opviel, is hun gretigheid. Ze doen álles op honderd procent. Gimenez vind ik ontzettend doelgericht en Danilo valt vooral op door de manier waarop hij druk zet op de verdedigers.''

Lees meer over
Feyenoord Academy Nesto Groen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties