Feyenoord Onder 18 wint van RSC Anderlecht

Feyenoord Onder 18 heeft met 3-2 gewonnen van RSC Anderlecht Onder 19. De Rotterdammers gaan door naar de laatste ronde in de strijd om plek 9 en 10 op het internationale toernooi van de Academie Mohammed VI in Marokko.

Net als tegen Real Madrid (0-1 verlies) en RC Strasbourg (1-1 gelijk) speelde de ploeg van trainer Henk Brugge een goede wedstrijd. In de eerste helft (30 minuten) van het duel scoorde Amir Rais twee mooie doelpunten. Bij het eerste doelpunt deed Jayson Ezeb het voorwerk met een mooie assist. Bij het tweede doelpunt gaf Shaqueel van Persie een mooie pass op Rais. Ezeb was zelf ook trefzeker, de Zweed maakte in de tweede helft een mooi doelpunt uit een corner. RSC Anderlecht kwam nog terug in de tweede helft, maar de ploeg uit België kwam niet verder dan twee doelpunten.

Morgen speelt Feyenoord om 10:00 uur de laatste wedstrijd van het toernooi. De tegenstander voor morgen is Olympique Marseille. De Fransen wonnen vandaag met 2-1 van Real Sociedad. In de groep met Academie Mohammed VI en Glasgow Rangers eindigde Marseille op de derde plaats.

*Officieel is dit toernooi voor Onder 19 teams, echter bestaan die niet in Nederland. Feyenoord speelt daarom met een Onder 18 elftal. Met enkele spelers uit de O17 en O16, is het een mooie kans om de jeugd ervaring te geven tegen sterkere tegenstanders.

21' | 1-0 | Rais
29' | 2-0| Rais
37' | 3-0 | Ezeb