Feyenoord O21 voorjaarskampioen na klinkende zege op Willem II

Feyenoord O21 mag zich voorjaarskampioen noemen na de 1-4 zege op Willem II O21. Het team van Sipke Hulshoff heeft daarmee een gigantische stap gezet richting promotie.

De Rotterdammers spelen nu de finalewedstrijd tegen Almere City O21, dat eerder de najaarscompetitie won. Deze wedstrijd wordt over één wedstrijd gespeeld. Mocht Feyenoord die winnen, dan is het meest reële scenario dat het tegen Jong FC Volendam gaat spelen om een plek in de Tweede Divisie. Dat zal in twee wedstrijden gebeuren.

Feyenoord Onder 21 begon gretig aan de eerste helft en dit betaalde zich in de 22ste minuut uit. Nadat rechtsbuiten Mimeirhel Benita binnen het zestienmetergebied onderuit werd gehaald trad Delano Ladan aan voor de penalty. De spits van Feyenoord schoot de bal feilloos in de linkerhoek en nam hiermee de 0-1 voor zijn rekening. De jarige Shiloh ’t Zand verdubbelde even later de voorsprong na een prachtige assist van Dermane Karim in de 27ste minuut: 0-2.

Na rust duurde het nog geen minuut voordat de Onder 21-ploeg van Feyenoord de 0-3 maakte. Shiloh ’t Zand krulde de bal in minuut 46 scherp voor richting Ladan, die de bal naar eigen zeggen nog licht toucheerde en achter de doelman van Willem II werkte. Een kleine tien minuten later tilde aanvoerder Noah Naujoks de score naar 0-4 door de bal knap over de keeper te wippen.

Diep in de blessuretijd deed Willem II, dat met tien man speelde na een rode kaart, nog wat terug uit de laatste corner van de wedstrijd. De 1-4 eindstand en de voorjaarstitel was geen reden voor een feestje, want Feyenoord Onder 21 richt het vizier nu op een play-off met Almere City. Op zaterdag 21 mei treft het team de kampioen van de najaarscompetitie.