Cruciaal weekend voor Feyenoord O21: dit is de route naar de KKD

Cruciaal weekend voor Feyenoord O21: dit is de route naar de KKD

Feyenoord Onder 21 staat dit weekend voor een cruciale wedstrijd. In Tilburg moet het winnen van Willem II O21 om kans te blijven maken op intrede in de voetbalpiramide. Daar gaat echter nog een ingewikkelde route aan vooraf. FR12.nl legt deze route uit.

Lentekampioen
Ten eerste moet Feyenoord O21 zich in Tilburg kronen tot lentekampioen. Na de 4-1 zege op concurrent Almere City O21 van vorige week, heeft het daarvoor goede papieren. Voorafgaand aan de laatste speelronde is de ploeg namelijk koploper met 14 punten. Dat is evenveel als PEC Zwolle O21, maar de Rotterdammers hebben een beter doelsaldo (+9 tegenover +6). Bij winst op Willem II O21 is de titel in de voorjaarscompetitie normaal gesproken dus voor Feyenoord O21.

Stand
1. Feyenoord 6 - 14 (+9)
2. PEC Zwolle 6 - 14 (+6)
3. Almere City 6 - 12 (+5)

Finalewedstrijd
Als Feyenoord O21 de voorjaarscompetitie wint, moet het zich ook nog zien te kronen tot algehele kampioen van de Onder 21-competitie. Daarvoor speelt het de finale tegen Almere City O21, dat eerder de najaarscompetitie won. Deze wordt over één wedstrijd gespeeld.

Promotie/degradatie
Als dat ook lukt en Feyenoord O21 dus kampioen is van de beloftecompetitie, is het nog niet direct gepromoveerd naar de Tweede Divisie. Daarvoor is het voor een groot deel afhankelijk van de prestaties van Jong FC Volendam, de laagst geklasseerde belofteploeg in die competitie. Jong Volendam kan niet degraderen wanneer het op plek negen of hoger zou eindigen, maar met een huidige vijftiende plaats en nog maar vijf wedstrijden te gaan, lijkt dat niet aan de orde.

En dus zou Feyenoord O21 de plek van Jong FC Volendam in de voetbalpiramide in kunnen nemen. Als de Volendammers zeventiende of achttiende eindigen, degraderen ze direct. Met een voorsprong van acht punten op die zeventiende plek lijkt ook dat echter een lastig verhaal te gaan worden. Het meest reële scenario (bij een kampioenschap voor Feyenoord O21) is dat Feyenoord O21 en Jong FC Volendam over twee wedstrijden zullen strijden om die plek in de Tweede Divisie.

Keuken Kampioen Divisie
Mocht Feyenoord O21 alle voorgaande stappen met succes voltooien, dan stroomt het dus in de Tweede Divisie de voetbalpiramide in. Vanaf daar is het nog 'slechts' één stap naar de Keuken Kampioen Divisie. Dat traject is vergelijkbaar met dat van promotie naar de Tweede Divisie. Feyenoord O21 moet eerst kampioen zien te worden en hopen dat een van de Jong-ploegen in de Keuken Kampioen Divisie in het rechterrijtje eindigt. Als Feyenoord O21 vervolgens over twee wedstrijden van die ploeg weet te winnen, heeft het eindelijk het plekje in de Keuken Kampioen Divisie bemachtigd.

Dat alles is uiteraard nog ver weg. De eerste, cruciale stap is morgen winnen op bezoek bij Willem II O21.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties