Feyenoord O18 verliest regenachtige mini-Klassieker

Voor Robin van Persie en zijn elftal was het een zaterdagmiddag om snel te vergeten. De Rotterdammers hadden de gehele wedstrijd weinig in te brengen op het spel van Ajax Onder 18. Na de 3-0 nederlaag wacht Feyenoord Onder 18 nog altijd op de tweede overwinning van de competitie.

Mede door de blessure van Aymen Sliti verscheen er een opvallende naam op het startformulier van de Rotterdammers. De 15-jarige Ayoub Ouarghi mocht beginnen aan de aftrap op een niveau hoger dan hij gewend is. Vorige week speelde de Amsterdammer nog als uitblinker in zijn eigen elftal tegen PEC Zwolle Onder 17. Verder maakte Van Persie en Brian Pinas geen gekke keuzes in de basisopstelling en begonnen de meeste namen die ook de afgelopen wedstrijden in de Youth League speelden. Toch loopt het in de competitie een stuk minder goed en dat was ook op deze regenachtige zaterdag weer te zien.

In de achttiende minuut werd het krachtsverschil tussen Ajax en Feyenoord bekroond met het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Nadat linksbuiten Kayden Wolff de diepte in werd gestuurd, belandde de bal uiteindelijk via een verdediger van de Rotterdammers achter doelman Ismail Ka. De volgende serieuze kans was eigenlijk direct weer voor de Amsterdammers en via Don O'Niel werd de voorsprong verdubbeld. Na ongeveer 38 minuten spelen werd de wedstrijd voor meer dan driekwartier stilgelegd door een blessure bij de grensrechter. In de tweede helft werd het weer slechter en het spel ook niet bepaald beter. Wel wist de 17-jarige O'Niel op prachtige wijze zijn tweede doelpunt van de middag te scoren.

Eigenlijk was het echte lichtpunt aan de kant van Feyenoord de 17-jarige Givairo Read. De rechtsback van de Rotterdammers kwam afgelopen zomer over van Jong Volendam en maakt al het hele seizoen een goede indruk. Read is ook een standaard basisspeler in de Youth League en scoorde zelfs een doelpunt tijdens de overwinning op Celtic FC O19. De eerst volgende wedstrijd voor de mannen van Van Persie is ook in het Europese toernooi: aanstaande woensdag komt SS Lazio op bezoek op Varkenoord.