Feyenoord O18 verliest kansloos van Ajax O18

Feyenoord Onder 18 heeft een frustrerende middag gehad in de hoofdstad. De leeftijdsgenoten van Ajax waren overduidelijk de betere ploeg in de mini-Klassieker en wonnen met 4-0.

De eerste twintig minuten ging het redelijk gelijk op. In het eerste deel hadden zowel Ajax als Feyenoord een goede poging, maar het eerste doelpunt viel niet. Na de openingsfase lukte het de Amsterdammers om op een hoger tempo te gaan spelen, dit zorgde al snel voor het eerste doelpunt van David Kalokoh. Vlak voor rust was de thuisploeg weer trefzeker en kon Nick Verschuren namens Ajax de voorsprong verdubbelen.

Ook na rust was Feyenoord het minder elftal. Ondanks wat kleine kansen in de tweede helft, waren het de Amsterdammers met de doelpunten. Aanvaller Yoram Boerhout beleefde een fijne middag, hij bracht zijn ploeg op de 3-0 en 4-0 voorsprong. De beloftenploeg van Feyenoord speelt volgende week een uitwedstrijd tegen Sparta.

Scoreverloop
24' | 1-0 | Kalokoh
44' | 2-0 | Verschuren
59' | 3-0 | Boerhout
70' | 4-0 | Boerhout

Opstellingen
Ajax O18: Setford; Alders, Verschuren, Agougil, Jetten, Brandes, Boerhout, Chaid, Banel, Speksnijder, Kalokoh
Feyenoord O18: Haksteeg; Elmensdorp, Van Tol, De Blok, Breinburg; Giersthove, Redmond, Plug; Ezeb, Sarigül, Sliti.