Feyenoord O17 wint mini-Klassieker van Ajax O17

Feyenoord Onder 17 heeft dinsdagmiddag een zege behaald in de mini-Klassieker tegen Ajax Onder 17. Het midweekse duel, waarin de Amsterdammers bij een overwinning het kampioenschap konden vieren, eindigde in 3-1 door doelpunten van Fabiano Rust (2) en Zepiqueno Redmond.

Op een zonovergoten Varkenoord kregen beide ploegen in de openingsfase direct al een aantal goede mogelijkheden op een doelpunt. Waar Feyenoord Onder 17 na een kwartier spelen vergat om de score te openen was het enkele minuten later aan de andere kant wel raak: 0-1. Na ruim een half uur profiteerde Rust optimaal van een fout in de opbouw bij de Amsterdammers en bracht hij de stand weer in evenwicht: 1-1.

In de tweede helft zette de ploeg van trainer Davey van den Berg het goede gevoel door en wist het zich in korte tijd naar een ruime voorsprong te spelen. Eerst maakte Rust vanaf de strafschopstip zijn tweede treffer van de middag en was Redmond twaalf minuten later verantwoordelijk voor de 3-1 voorsprong. In de slotfase overleefde de Rotterdammers een slotoffensief van Ajax en trok het de overwinning uiteindelijk over de streep.

Feyenoord O17 – Ajax O17 (3-1)
Scoreverloop
18’ 0-1 Idumbo
33’ 1-1 Rust
51’ 2-1 Rust (pen.)
62’ 3-1 Redmond

Opstelling Feyenoord O17
Haksteeg; Clarinda (84. Wind), Giersthove, Plug, Breinburg; Itangishaka, Sarigül (Mohamedhoesein), Hatenboer; Smith (46. Sliti), Rust (88. Fuaad Mahammed), Redmond (84. Vos)