Feyenoord neemt met overwinning op FC Utrecht voorschot op landstitel

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen. Eerder op zondag verloor Ajax van PSV, waardoor het kampioenschap voor Feyenoord weer een grote stap dichterbij is gekomen. Sebastian Szymański, Santiago Gimenez en Alireza Jahanbakhsh waren trefzeker in De Kuip. Namens FC Utrecht scoorde Bas Dost in de slotfase van de wedstrijd.

Feyenoord begon prima aan de wedstrijd tegen FC Utrecht, hoewel de bezoekers wel de eerste grote kansen van de wedstrijd kregen. Het was geen moment te merken dat de ploeg van trainer Arne Slot een zware wedstrijd van donderdagavond in de benen had. Het spel was bij momenten wel slordig, maar Sebastian Szymański wist al snel het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. De Pool schoot raak na goed voorbereidend werk van Marcus Holmgren Pedersen.

In de rust bleef Szymański achter in de kleedkamer, en werd vervangen door Danilo. Feyenoord was blij dat ze al vroeg in de tweede helft de 2-0 scoorden. Gimenez, die daarvoor nog een grote kans had gemist, was alert op een rebound en scoorde. Het feest barstte daarna los en De Kuip vierde alvast een voorschot op de landstitel. Het lijkt erop dat het nu echt niet meer mis kan gaan voor het team van trainer Arne Slot.

De ingevallen Alireza Jahanbakhsh was tien minuten voor tijd verantwoordelijk voor de 3-0 in De Kuip en besliste daarmee definitief de wedstrijd. De buitenspeler haalde fraai uit vanaf de zestien en maakte daarmee het feest in Rotterdam compleet. Nadat Santiago Giménez en Mats Wieffer werden gewisseld, werd het net niet meer gevonden. De volgende tegenstander voor de thuisclub is Excelsior.