'Feyenoord nadert akkoord met assistent van Graham Potter'

'Feyenoord nadert akkoord met assistent van Graham Potter'

Björn Hamberg staat op het punt om de overstap naar Feyenoord te maken. Dit meldt Sportbladet donderdagmiddag. De Zweed was jarenlang de rechterhand van Graham Potter bij Swansea City, Brighton & Hove Albion FC en later ook Chelsea FC. Sinds het ontslag van Potter bij de Engelse club zit Hamberg zonder werk en daar komt naar verluidt snel verandering in.

Nu de komst van Brian Priske definitief is afgerond, oriënteert Feyenoord zich nadrukkelijk op een nieuwe assistent-trainer. Daarbij vielen de afgelopen dagen diverse namen, maar nog niet die van Hamberg. Wanneer de 39-jarige Zweed daadwerkelijk de stap naar De Kuip maakt, kan dat als een enorme stunt worden gezien.

Hamberg kreeg onder leiding van Potter veel vrijheid en werd nauw betrokken bij het maken van een wedstrijdplan, analyses en het bedenken van nieuwe trainingsvormen. Daarnaast staat Hamberg erom bekend uitstekend de visie van de hoofdtrainer over te brengen op spelers. Ook de individuele gesprekken met spelers aan de hand van videobeelden zijn een sterk onderdeel van zijn werk.

Het Algemeen Dagblad maakte woensdagavond melding dat Feyenoord niet één, maar twee assistent-trainers wil toevoegen aan de technische staf. Daarover worden gesprekken gevoerd met de Denen Anders Nielsen en Lukas Babalola.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties