Feyenoord moet Nederlandse eer hooghouden in Europa League

Feyenoord moet Nederlandse eer hooghouden in Europa League

Feyenoord heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. De Rotterdammers zijn na donderdagavond de enige Nederlandse ploeg die vrijdagmiddag in de koker zit. PSV en Ajax zijn er allebei niet in geslaagd om de tussenronde te overleven.

Sevilla was over twee wedstrijden te sterk voor PSV. De Spanjaarden wonnen in eigen huis met 3-0 van de Eindhovenaren. In het Philips stadion won PSV wel, maar de 2-0 was te weinig. Ajax speelde in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen Union Berlin. In Duitsland werd er zo goed als kansloos met 3-1 verloren waardoor het Europese toernooi er alweer opzit. Naast Feyenoord is alleen AZ nog actief in Europa. De Alkmaarders komen uit in de Conference League.

De mogelijke tegenstanders van Feyenoord zijn ook bekend. Gaat het een trip worden naar Manchester, Turijn, Lissabon of een van de andere clubs die zich heeft geplaatst via de tussenronde? Feyenoord begint de achtste finale met een uitwedstrijd op donderdag 9 maart. De return in De Kuip is op donderdag 16 maart. De loting begint vrijdagmiddag om 12:00 uur. Fenerbahçe, Arsenal, Betis, Ferencváros, Freiburg, Real Sociedad of Union Saint-Gilloise zitten ook in de koker, maar zijn geen mogelijke tegenstanders.

Mogelijke tegenstanders van Feyenoord
Sevilla, Juventus, Sporting Clube de Portugal, Bayer 04 Leverkusen, Union Berlin, AS Roma, Manchester United of FK Sjachtar Donetsk.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties