Feyenoord mag hopen op Pot 1 na succesvol Europees seizoen

Feyenoord mag hopen op Pot 1 na succesvol Europees seizoen

Feyenoord heeft zich verzekerd van de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers weten op vrijdag 26 augustus wie de tegenstanders gaan worden, want dan staat de loting op het programma. De ploeg van trainer Arne Slot heeft afgelopen seizoen in de Conference League een flinke slag geslagen op de coëfficiëntenranglijst en maakt daardoor nu kans om ingedeeld te worden in Pot 1.

Feyenoord heeft een topprestatie geleverd in Europa door de finale te behalen. In totaal zijn er in het seizoen 2021/2022 24.000 punten behaald door de stadionclub. Dat is meer dan grootmachten als Juventus, PSG, Atlético Madrid, Manchester United en FC Barcelona. De Engelse topclub Liverpool was de lijstaanvoerder met 33.000 punten. Real Madrid volgt met 30.000 punten.

In totaal heeft Feyenoord op dit moment 44.000 punten. De UEFA houdt de laatste vijf seizoenen aan om een ranglijst te vormen. Feyenoord vinden we terug op plek 42. Vóór de succesvolle Conference League campagne bungelde de club nog rond plek 95 van Europa. Om ook volgend jaar weer te stijgen, moeten er minimaal 6000 punten behaald worden. Het seizoen 2017/2018 valt dan weg en dat was tot vorig jaar het meest succesvolle seizoen, qua punten.

Europa League
AS Roma, Manchester United, Arsenal, Lazio Roma en Sporting Braga zijn voor het nieuwe seizoen al verzekerd van Pot 1 in de groepsfase van de Europa League. Wanneer Feyenoord deze ploegen wil ontlopen moet het hopen op gunstige resultaten elders op de velden. In totaal zijn er nog drie plekken te verdelen in Pot 1, omdat de verliezer van Benfica - Dynamo Kiev (beide clubs hebben meer punten dan Feyenoord) zich verzekert van de Europa League, blijven er voor Feyenoord nog twee plekken over.

Welke wedstrijden moet ik volgen?
In totaal zijn er vijf of mogelijk zes wedstrijden belangrijk voor Feyenoord. Olympiakos Piraeus speelt donderdag eerst nog een derde voorronde van de Europa League, wanneer het Slovan Bratislava weet te verslaan treft het Apollon Limassol. De Grieken moeten eruit, want ze staan twee plekken hoger op de ranglijst. Rangers FC moet door naar de groepsfase van de Champions League. Ook Rode Ster Belgrado, Dinamo Zagreb en FC Kopenhagen hebben meer punten dan Feyenoord en dus is het belangrijk dat ze doorgaan in de Champions League.

Wanneer Olympiakos Piraeus de groepsfase van de Europa League haalt moeten vier teams die hieronder dikgedrukt staan de groepsfase van de Champions League bereiken. Als de Grieken worden uitgeschakeld zijn het er drie. De kansen voor Feyenoord zijn dus minimaal, maar nog altijd aanwezig.

Play-offs Champions League
Rangers FC – PSV
Rode Ster Belgrado - Maccabi Haifa
Dinamo Zagreb - FK Bodo Glimt
FC Kopenhagen - Trabzonspor

Europa League
Olympiakos Piraeus - Slovan Bratislava (derde voorronde)
Olympiakos Piraeus - Apollon Limassol (play-offs)

Virtuele potindeling
Wanneer de teams met de meeste coëfficiëntenpunten allemaal doorgaan, krijg je onderstaande situatie tijdens de loting. Zoals hierboven beschreven kan de situatie de komende weken nog wijzigen.

Pot 1 Pot 2
Manchester United Stade Rennes
AS Roma PSV
Arsenal AA Gent
Lazio Real Sociedad
Sporting Braga AS Monaco
Dinamo Kiev Qarabag
Olympiakos Piraeus Malmo FF
Feyenoord Ludogorets
Pot 3 Pot 4
Sheriff Tiraspol Nantes
Real Betis HJK Helsinki
Midtjylland Sturm Graz
Bodø/Glimt AEK Larnaca
Ferencvárosi TC Hearts FC
Freiburg Maccabi Haifa
Union Berlin Union Saint-Gilloise
Fenerbahce Trabzonspor
Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties