Feyenoord maakt indruk: ''Dat is zelfs PSG niet gelukt''

Feyenoord maakt indruk: ''Dat is zelfs PSG niet gelukt''

Feyenoord heeft een waanzinnige wedstrijd gespeeld tegen Olympique Marseille. De Rotterdammers versloegen de Fransen in de eigen Kuip met 3-2. Ook het spel van de ploeg van trainer Arne Slot was meer dan uitstekend. Marseille kwam vooral de eerste helft amper aan voetballen toe. Feyenoord domineerde volledig.

Met de kritische geluiden dat Feyenoord het 'slechts' laat zien in de Conference League gaat Pieter Zwart van Voetbal International niet mee. In de ogen van de analist heeft Feyenoord echt een ongekende prestatie neergezet tegen een tegenstander die van Champions League niveau is. "Ik heb heel veel teams gezien in Europa. Die ga je dan bekijken en analyseren, dan ga je kijken hoe je die ploeg inschaalt."

''Als je dan dit Marseille afzet tegen bijvoorbeeld de Champions League poule van Ajax: dit Marseille is sterker dan Besiktas, Benfica en qua niveau vergelijkbaar met Dortmund'', vervolgt de hoofdredacteur van Voetbal International. ''Het is gewoon een heel goed team dat Feyenoord heeft getroffen. Marseille verloor bijvoorbeeld recent van PSG, maar Marseille was tactisch eigenlijk heer en meester.''

''Dat hebben ze tegen Feyenoord niet kunnen doen. Feyenoord heeft ervoor gezorgd dat Marseille haar eigen spel niet kon spelen en dat is zelfs PSG niet gelukt in Frankrijk.'' De return gaat dan ook lastig genoeg worden voor Feyenoord. ''Marseille heeft laten zien hoe goed ze kunnen voetballen. Marseille heeft ook gezien wat Feyenoord probeert en zullen gaan nadenken over een manier waarop ze het best kunnen antwoorden.''

Lees meer over
Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties