Feyenoord maakt geen fout en wint in Leeuwarden

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen SC Cambuur gewonnen. De Rotterdammers hebben geen fouten gemaakt in de Eredivisie en reizen met vertrouwen af naar Italië voor de kraker tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League.

Feyenoord begon met Igor Paixão in de basis en dat pakte direct goed uit. Na een aantal mogelijkheden voor de Rotterdammers was het wederom Santiago Gimenez die op aangeven van de Braziliaan scoorde. De Mexicaan kopte de bal enigszins gelukkig achter de doelman van SC Cambuur, maar de voorsprong was verdiend te noemen.

Na het vroege openingsdoelpunt leek er weinig aan de hand voor Feyenoord. Alleen de thuisploeg kwam wat meer in de wedstrijd en met steun van de supporters kreeg het enkele mogelijkheden. Feyenoord was de bovenliggende partij en raakte tweemaal de paal en eenmaal de lat, maar vergat de voorsprong voor rust uit te breiden.

Waar het voor rust regelmatig niet lukte, was het in de tweede helft al snel raak. Sebastian Szymański krulde een bal vanaf de zijkant het doel in. De middenvelder had tot dat moment niet zijn beste wedstrijd gespeeld, maar de 0-2 van de Pool was er een om in te lijsten. Niet veel later maakte SC Cambuur het Feyenoord wel heel makkelijk. Calvin Mac-Intosch verschalkte zijn eigen doelman.

Het laatste half uur was het voor Feyenoord vooral zaak om de wedstrijd zonder schade uit te spelen, maar dat lukte niet helemaal. Hartman ontving een gele kaart en is daardoor geschorst voor de volgende wedstrijd. Volgende week wacht FC Utrecht in de Eredivisie en daarna wachten er nog vier wedstrijden in de competitie. Donderdag is de uitwedstrijd tegen AS Roma.