Feyenoord loot Slavia Praag, FC Union Berlin en Maccabi Haifa

Feyenoord loot Slavia Praag, FC Union Berlin en Maccabi Haifa

De loting voor de groepsfase van de Conference League zit erop. De supporters kunnen zich opmaken voor drie mooie uitwedstrijden. Feyenoord reist de komende maanden af naar Tsjechië, Duitsland en Israël. De Rotterdammers zijn tijdens de loting ingedeeld in Groep E.

Groep E
Slavia Praag
Feyenoord
FC Union Berlin
Maccabi Haifa

''De eerste ploeg, Slavia Praag, komt uit pot 1 dus je wist al dat in die pot alleen sterke ploegen zaten. Union Berlin is een Bundesligaploeg en Maccabi Haifa zien we al jaren veelvuldig in Europa acteren'', reageert Arne Slot op de vraag of hij tevreden is met de loting. Feyenoord wil ook tegen deze tegenstanders aanvallend voetbal gaan spelen. ''Tegen die clubs willen we óók goed voetbal spelen en het liefst met overwinningen erbij.''

''Wat ook belangrijk is dat tegen goede ploegen de ontwikkeling van spelers goed is te zien. Daarom vind ik het in deze fase zo mooi dat drie man van onze selectie voor het Nederlands elftal zijn geselecteerd. Marcus Pedersen is voor Noorwegen opgeroepen. Een paar van onze jongens, Bijlow en Malacia, zijn al van jongs af bij de club. Dus dat is ook een compliment voor de jeugdopleiding'', sluit Slot af in gesprek met De Telegraaf.

Speeldata
De UEFA maakt later vandaag het speelschema bekend van de groepsfase. De speeldata zijn wel al bekend gemaakt en hieronder te lezen. De wedstrijden worden op donderdagavond gespeeld om 18:45 of om 21:00 uur.
16 September
30 September
21 Oktober
4 November
25 November
9 December

Inkomsten
Door het bereiken van de groepsfase ontvangt Feyenoord 2,94 miljoen euro aan startpremie. De Rotterdammers kunnen nog rekenen op meer inkomsten wanneer het goed weet te presteren. Een zege levert straks 500.000 euro op, een gelijkspel 166.000. In totaal rekent Feyenoord op een extra omzet van 7 á 9 miljoen euro en dat is niet meegenomen in de begroting. Verder kunnen de 32 clubs nog 23,5 miljoen euro verdelen uit de marketpool en de UEFA coëfficiëntenlijst.

Feyenoord loot Slavia Praag, FC Union Berlin en Maccabi Haifa
Lees meer over
Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties