"Feyenoord lag echt op koers om richting de 8, 9 goals te gaan"

"Feyenoord lag echt op koers om richting de 8, 9 goals te gaan"

Voorafgaand aan de Klassieker mocht Feyenoord al hopen op een mooi resultaat tegen een aangeslagen Ajax. Dat het uitliep op een historische 6-0 overwinning, hadden echter weinigen voorspeld. Tijdens de wedstrijd hadden de verslaggevers van RTV Rijnmond wel in de gaten dat een grote uitslag in de maak was.

"Toen het na 55 minuten al 4-0 stond, lag Feyenoord echt op koers om richting de 8, 9 goals te gaan", begon Dennis van Eersel in de Feyenoord-podcast van zijn werkgever. "Het was ook echt mogelijk geweest. Op een gegeven moment ging Feyenoord wisselen en zwakte het wat af, maar zo waren wel echt de verhoudingen."

Ajax niks te vertellen
Collega Dennis Kranenburg benoemde het belang van de 3-0 vlak voor rust. "Bij 2-0 hadden ze bij Ajax misschien nog wel het gevoel gehad dat ze er in de tweede helft iets aan konden doen. Maar Ajax heeft de hele wedstrijd niks te vertellen gehad. In de eerste helft zijn ze niet één keer bij Timon Wellenreuther in de buurt geweest. Aan het eind van de wedstrijd moest hij nog een redding verrichten, maar verder kreeg hij echt niks te doen."

"Feyenoord was zo sterk en zo vaak op de helft van Ajax", ging hij verder. "En als ze al de middenlijn overkwamen, kwam Feyenoord ook niet in de problemen. Dan hadden ze daar altijd nog een speler als Dávid Hancko, die weer een dijk van een wedstrijd afleverde. Je zag dat het krachtverschil gewoon te groot was. Al voor de goals überhaupt vielen, had ik het idee: dit gaat echt geen probleem zijn."

Nóg meer ingezeten
Toch bleek zelfs een 6-0 zege niet voor iedereen voldoende. De verslaggevers spraken enkele supporters die vonden dat Feyenoord nog meer uit de wedstrijd had moeten halen. "Wat een tijd waarin we leven, hè?", zei Van Eersel. "In Amsterdam wordt het 0-4, nu 6-0, dus over twee duels 10-0, en in beide duels had je het gevoel: er had meer in gezeten. Dat is toch krankzinnig?"

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties