'Feyenoord kondigt MediaMarkt aanstaande woensdag aan als hoofdsponsor'

'Feyenoord kondigt MediaMarkt aanstaande woensdag aan als hoofdsponsor'

Aanstaande woensdag 3 april moet de samenwerking tussen Feyenoord en de MediaMarkt aan de buitenwereld worden aangekondigd. De elektronicaretailer gaat aankomende zomer Europarcs opvolgen op het shirt van de Rotterdammers en zullen daar voor meerdere seizoenen zichtbaar zijn.

De deal tussen Feyenoord en de MediaMarkt gaat over een recordbedrag van bijna twintig miljoen euro over de komende drie jaar. "Ik kreeg net een uitnodiging voor aanstaande woensdag, want dan wordt de nieuwe hoofdsponsor bekendgemaakt", vertelt Valentijn Driessen aan in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. "Die wisten we natuurlijk al, want dat is de MediaMarkt."

De krant bracht eerder deze maand zelf het nieuws over de nieuwe hoofdsponsor van Feyenoord en schreef toen dat vooral het internationale succes van de Rotterdammers heeft overtuigd. ''Voor MediaMarkt speelt ook een rol dat Feyenoord niet alleen nationaal, maar ook internationaal door lange, redelijk succesvolle deelnames aan de Conference League, de Europa League en ook de groepsfases van de Champions League een grotere uitstraling heeft gekregen." De MediaMarkt hoopt met dit hoofdsponsorschap de jaarlijkse omzet van 16,9 miljard euro verder te laten groeien.

Q-Terminals
Niet alleen de sponsor op het wedstrijdtenue gaat veranderen, maar ook die van de trainingsshirts. Sinds juli 2022 staat daar de naam van het Rotterdamse bedrijf Van Donge & De Roo op, maar die gaat worden vervangen door Q-Terminals uit Qatar. Het havenbedrijf heeft al hele goede contacten met Feyenoord en met de ambitie om wereldwijd bekender te worden is dit een logische stap. Volgens het Algemeen Dagblad gaat ook deze deal om meerdere miljoenen, maar het exacte bedrag en de contractduur zijn nog niet bekend.

Sportieve succes
Dat Feyenoord nu de stap maakt van Europarcs naar een recorddeal met MediaMarkt heeft alles te maken met de prestaties op het veld. Arne Slot vertelde vrijdagmiddag op de persconferentie dat het een geweldige ontwikkeling is voor de club. "Dat is precies wat je als club probeert te bereiken en dat gaat negen van de tien keer gepaard met sportieve prestaties. Daar moet dan een stevige basis onder komen te liggen om die volgende financiële stappen te zetten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties