Feyenoord komt op matchpoint na overwinning op Excelsior

Feyenoord komt op matchpoint na overwinning op Excelsior

Feyenoord heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Arne Slot maakte geen fout in de stadsderby tegen Excelsior en kunnen daardoor volgende week tegen Go Ahead Eagles in De Kuip kampioen van Nederland worden.

Slot koos tegen Excelsior voor Igor Paixão en de Braziliaan betaalde het vertrouwen al snel uit. Hij leverde een afgemeten voorzet af op Santiago Gimenez, die zijn dertiende doelpunt in de Eredivisie met zijn hoofd maakte. De eerste helft verliep verder zonder hoogtepunten, waar Feyenoord wel de bovenliggende partij was. Mede door het stroperige kunstgrasveld kon de bal niet snel genoeg rondgaan.

Feyenoord komt op matchpoint na overwinning op Excelsior

Na rust was Excelsior direct gevaarlijk. Dankzij het goede werk van Justin Bijlow bleef Feyenoord de voorsprong vasthouden. De doelman moest redding brengen op schoten van Kenzo Goudmijn en Couhaib Driouech. Ook de tweede helft van Feyenoord was qua voetbal niet de beste wedstrijd van het seizoen. Slot probeerde met Alireza Jahanbakhsh en Quinten Timber de overwinning over de streep te trekken.

Uiteindelijk maakte Santiago Gimenez hoogstpersoonlijk aan alle onzekerheid een einde door een uitbraak fraai af te ronden. De spits rondde zijn veertiende doelpunt van het seizoen koelbloedig af, waardoor het feest op Woudestein echt kon losbarsten. ''Ga staan voor de kampioen'', rolde van de tribune. Niet alleen het uitvak deed mee, ook op de thuisvakken waren er veel Feyenoorders aanwezig.

Feyenoord komt op matchpoint na overwinning op Excelsior
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties