Feyenoord komt met oplossing en steunt OneLove-actie

Feyenoord komt met oplossing en steunt OneLove-actie

Feyenoord zal komend weekend op verschillende manieren de OneLove-boodschap uitdragen. Dat maakte de club maandagmiddag bekend, nadat eerder al werd aangekondigd dat aanvoerder Orkun Kökcü opnieuw niet de speciale OneLove-aanvoerdersband zal dragen. Hij komt echter wel met een eigen initiatief, terwijl ook Arne Slot en Gernot Trauner een rol zullen spelen.

In plaats van de OneLove-band, zal Kökcü een aanvoerdersband dragen met daarop de tekst 'Respect voor iedereen'. "Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan de achterliggende boodschap van deze actie, namelijk een statement tegen racisme en discriminatie", lichtte de aanvoerder toe op de clubwebsite. "De tekst op onze aanvoerdersband, die ik ook zondag weer met trots zal dragen, dekt voor mij beter de lading en past bovendien beter bij mij."

Tegelijkertijd zal Feyenoord ook aan de OneLove-actie gehoor geven. Trainer Arne Slot zal tijdens de wedstrijd een OneLove-speldje dragen en reserve-aanvoerder Gernot Trauner gaf op het clubkanaal een interview over de boodschap achter de actie. "Wij voetballers hebben het platform om ons uit te spreken tegen racisme en discriminatie in welke vorm dan ook. Ik vind het belangrijk dat we dat ook blijven doen. De voetbalkleedkamer is een mooi voorbeeld van hoe mensen met verschillende achtergronden samen kunnen leven en zelfs een hecht team vormen. Dat willen we graag uitdragen", aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties