Feyenoord knokt zich knap terug in topper tegen PSV

Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan tegen PSV. Na een dramatische eerste helft en een 0-2 achterstand wist de ploeg van trainer Arne Slot de tweede helft toch nog gelijk te spelen. Cyriel Dessers was in de slotfase van de wedstrijd twee keer trefzeker voor de Rotterdammers.

Feyenoord begon werkelijk dramatisch aan de wedstrijd. Het was vanaf de eerste minuten al wachten op een doelpunt van PSV. De Eindhovenaren waren in de eerste tien minuten al twee keer dichtbij via Doan. Ofir Marciano wist echter nog een tegentreffer te voorkomen. Niet veel later was het Cody Gakpo die kon binnenschieten in de korte hoek nadat even daarvoor Orkun Kökçü de bal simpel verspeelde.

Feyenoord reageerde na het openingsdoelpunt van Gakpo door Cyriel Dessers een goede kans te bieden. De Belg schoot echter voorlangs. Daarna was het PSV dat domineerde in De Kuip. Een kwartier voor tijd was het wederom Gakpo die het net wist te vinden. De buitenspeler ging de combinatie aan met Eran Zahavi in de zestien van Feyenoord en kon vervolgens via een stift afronden.

Tweede helft
Tijdens de rust had trainer Arne Slot dan ook alle reden om te wisselen. De zichtbaar vermoeide Kökçü, Til en Nelson bleven achter in de kleedkamer. Toornstra, Linssen en Wålemark kwamen in het veld om de ploeg meer energie te geven en dat gebeurde ook vrijwel direct. Via Dessers en Sinisterra kreeg Feyenoord grote kansen op de aansluitingstreffer.

In het vervolg van de tweede helft was Feyenoord vooral op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg daar ook genoeg mogelijkheden voor. Linssen was voorin de aanjager en dat leverde hem ook een grote mogelijkheid op. Een kopbal ging via de lat over het doel heen. Met nog een kwartier te gaan haalde Slot Marcos Senesi en Gernot Trauner naar de kant. Philippe Sandler mocht hierdoor zijn debuut maken en ook Marcus Pedersen kreeg nog speeltijd.

Met de nieuwe wissels in het veld ging Feyenoord wederom op jacht naar een doelpunt. Via Dessers werd vijf minuten voor tijd het net dan eindelijk gevonden. De Belg kopte knap raak uit een prachtige voorzet van Sinisterra, waardoor het nog enorm spannend werd in De Kuip. Het goede spel van de tweede helft werd uiteindelijk toch beloond. Feyenoord kreeg aan het eind van de blessuretijd een goedkope strafschop en Dessers faalde niet vanaf elf meter.